Skillception

Защо летните лагери са чудесен избор за вашето дете

Защо летните лагери са чудесен избор за вашето дете Летни лагери за деца – чудесен избор Ако някога сте били […]

летни лагери за деца

Защо летните лагери са чудесен избор за вашето дете

Летни лагери за деца – чудесен избор

Ако някога сте били на лагер, тогава едва ли ще сте изненадани да чуете за ползите от летните училища и лагери. Ако сте посещавали лагер като дете, вие вече знаете за дълбоките, положителни ефекти, които все още са от значение за вас като възрастен, а също така знаете, че искате нещо също толкова чудесно за собствените си деца.

Но ако не сте ходили на лагер като дете, може да не осъзнавате колко добро е това преживяване за децата. Може да не знаете защо толкова много родители се ангажират и изпращат децата си на лагер. И така, ако до сега сте се чудили защо да пратите детето на лагер, ето списък на най-важните причини.

Летни лагери за деца – какво е необходимо:

10. Прекарват деня си във физическа активност – Тъй като в днешно време децата прекарват толкова много време предимно седнали, лагерът предоставя прекрасна възможност за движение. Бягане, плуване, скачане, туризъм, катерене! Лагерът е действие!

9. Изживяват успех и стават по-уверени – Летният лагер помага на децата да изградят самоувереност и самочувствие, като премахват всякаква академична, атлетическа и социална конкуренция, която ги обгражда в училище. Със своите неконкурентни дейности и разнообразни възможности за успех, лагерният живот е истински стимул за младите хора. Има постижения всеки ден. Лагерът учи децата, че могат.

8. Постигане на устойчивост – Подходът на окуражаване и възпитание на децата, който получават на летен лагер, създава чудесна среда за преживяване на неуспехи, да се изпробват нови (и по този начин може би малко плашещи) неща и да видите, че подобрението идва, когато опитате нещо друго.

Лагерът помага за побеждаването на страховете

7. Изключване се от технологията – Когато децата си отдъхнат от телевизия, мобилни телефони и интернет, те преоткриват творческите си сили и ангажират реалния свят – истински хора, реални дейности и истински емоции. Те осъзнават, че винаги има какво да се направи. Лагерът е истински!

6. Развиват умения през целия живот – Летните лагери осигуряват правилните инструкции, оборудване и съоръжения за децата, за да подобрят спортните си способности, артистичните си заложби и приключенските си умения. Голямото разнообразие от дейности, предлагани на лагер, улеснява децата да откриват и развиват това, което обичат да правят. Летният лагер разширява способностите на всяко дете.

5. Растат по-независими – Летният лагер е идеалното място, където децата да практикуват, вземат собствени решения, без родители и учители да ръководят всеки ход. Управлявайки ежедневния си избор в безопасната и грижовна среда на лагера, децата приветстват това като свобода да се развиват в нови посоки. Лагерът помага на децата да развият същността си.

4. Свободно време за неструктурирана игра – Без прекалено структурираните, прекалено планирани процедури от дома и училището, животът на летен лагер дава на децата толкова необходимото време, за да играят. Лагерът е парче безгрижен живот, където децата могат да се отпускат, да се смеят и да са глупави през целия ден.

На лагера се играе!

3. Научават социални умения – Ходенето на летен лагер означава присъединяване към тясно обвързана общност, където всички трябва да се съгласят да си сътрудничат и да се уважават. Когато живеят в стая с други, децата споделят преживявания, разрешават разногласията и виждат от първа ръка значението на искрената комуникация. Летен лагер изгражда екипна работа.

2. Свързват се с природата – Летният лагер е прекрасен антидот срещу „естествения дефицит“, породен от съвременния живот на закрито. Изживяването на открито обогатява детското възприятие за света и подкрепя здравословното развитие на детето. Летният лагер връща децата навън.

1. Създават истински приятелства – Летен лагер е мястото, където децата общуват с най-добрите си приятели. Без социалните очаквания, които ги притискат в училище, лагерът насърчава децата да се отпуснат и да се сприятеляват лесно. Цялото забавление в лагера привлича всички заедно – пеят, смеят се, говорят, играят. Децата правят почти всичко заедно. На летен лагер се създават приятелства, всеки ден.

Виждаш ли? Лагерът е страхотен.