Skillception

Митове за коучинг

Митове за коучинг. 11 мита за коучинг Понякога човек има погрешно схващане за коучинга, което му пречи да се обърне […]

Митове за коучинг

Митове за коучинг. 11 мита за коучинг

Понякога човек има погрешно схващане за коучинга, което му пречи да се обърне към треньор и да изпита ефективността на коучинга сам. Нека да видим кои са тези погрешни представи и митове за коучинг:

Мит 1. „Успешен съм, справям се добре. Нямам нужда от треньор.“

Коучингът помага на най-добрите да станат още по-добри, по-ефективни, по-успешни и по-щастливи. Коучингът е за тези, които искат повече. Това е като в спорта: професионалистите имат свой личен професионален треньор, аматьорите нямат. Сега си представете, че спортист, който се подготвя за Олимпийските игри, изведнъж няма треньор … Ще му бъде ли лесно да спечели?

Мит 2. „Не се справям добре. Никой треньор няма да ми помогне.“

Никога не е късно за успех. Представете си сега, че професионален треньор започва да обучава спортист аматьор. Колко по-ефективно според вас ще бъде популяризирането му?

Треньорът обаче наистина не може да ви помогне, ако не сте готови да поемете отговорност за живота си.

Ако сте готови да приемете, че всичко в живота ви зависи от вас, готови сте да се промените, готови сте да излезете от зоната си на комфорт, готови сте да действате, тогава работата с личен треньор ще е най-ефективна и ще ви движи напред.

Мит 3. „Коучингът е скъп. Не мога да си го позволя.“

На пръв поглед изглежда, че не е евтино. Но всъщност вие не плащате за часа на работата на специалиста, а за вашите реализации, резултати и движение напред. Колко струва всичко това? Колко струва новото ви най-добро аз? Колко струва вашият нов жизнен стандарт?

Мит 4. „Коучът ще ме посъветва и ще ми каже как да живея.“

Единственият експерт във вашия живот сте Вие ​​самите. И само Вие можете да решите какво и как да правите.

Съветите и триковете не са ефективни, макар и само защото всички сме различни. Треньорът задава въпроси, които ви помагат да разберете какви са вашите бариери и да ви помогнат да намерите важни отговори, да намерите свои собствени решения. Ето защо коучингът е толкова ефективен.

Мит 5. „Треньорът определено ще ме доведе до целта.“

Движението към вашата цел са вашите собствени усилия и вашата работа върху себе си. Ако не сте готови и не го искате, треньорът няма да ви дърпа до там за ушите. Все пак коучът ще изясни какви са предимствата от това да стоите на едно място в живота си. Това е вашият живот и вие решавате къде да отидете и с каква скорост. Така или иначе вашият треньор ще ви подкрепи.