Skillception

Курс по дигитален маркетинг

Курс по дигитален маркетинг Дигиталният маркетинг е процес за предаване на послание чрез цифрови канали като търсачки, уебсайтове, социални медии, […]

курс по дигитален маркетинг

Курс по дигитален маркетинг

Дигиталният маркетинг е процес за предаване на послание чрез цифрови канали като търсачки, уебсайтове, социални медии, имейли и мобилни приложения. Накратко, той се отнася до всички форми на онлайн маркетингови усилия. Маркетингът винаги е бил свързан с аудиторията в точното време и място. В света, в който живеем днес, това означава, че трябва да ги срещнете там, където те вече са онлайн.

Курс по дигитален маркетинг и SEO

При нас ще се запознаете с видовете дигитални маркетингови кампании като:

  1. Маркетинг в търсачки (Search Engine Marketing). Търговците на търсачки насочват трафик към специални целеви страници с ефективно копиране на реклами с цел завършване на действие. SEO, Google Ads и Google Analytics са най-често използваните инструменти за маркетинг за търсене. А също така и за дисплейна реклама. Тази форма на маркетинг е известна още като PPC. Което означава плащане на кликване.
  2. Маркетингът в социалните медии е един от основните клонове, върху който се фокусира дигиталният маркетинг. Това е така, тъй като се използват платформи като Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn и др. Това е платформа, която осигурява най-пряката, бърза и широкоразпространена свързаност между марката и нейните потребители.
  3. Имейл маркетингът е друга форма на дигитален маркетинг. Но това е много по-директен метод от другите форми, за които говорихме преди. Имейлът съществува от десетилетия и все пак хората проверяват имейлите си поне няколко пъти на ден. Това е най-прекият начин за достигнете до своите клиенти. И с технологията и правилните умения за анализ на данни можете дори да анализирате всякакъв вид ангажираност на клиентите, след като е изпратен имейл.
  4. Content Marketing включва създаването и популяризирането на информация, която не е непременно пряко свързана с популяризирането на марката. Но нейното намерение е да предизвика интерес към нейните продукти и услуги, и неща, свързани с индустрията. Наличието на стабилна стратегия за съдържание, свързана с допълнителни канали за интернет маркетинг и цялостен маркетингов план, може да помогне за увеличаване на излагането на вашата марка онлайн.
  5. Партньорски маркетинг се отнася до работата с уебсайтове на трети страни, за да Ви помогне да популяризирате Вашата марка. Ако даден уебсайт може да насочи трафик към Вашия сайт и този трафик предприеме желано действие, Вие плащате на уебсайта комисионна. Партньорският маркетинг е отличен начин за работа с влиятелни лица за популяризиране на Вашата марка. Както и за повишаване на осведомеността към Вашия продукт.
  6. SEO (оптимизация за търсачки) е процесът за увеличаване на съдържанието, техническата настройка и общия обхват на уебсайта, така че Вашата марка да се показва в горната част на резултатите от търсачката. Целта е да привлечете Вашите клиенти към Вашия уебсайт, когато търсят свързани продукти или услуги органично. Входящият маркетинг с ефективни блогове е често срещана стратегия за този маркетингов канал.
  7. Проучванията на мобилния маркетинг показват, че хората гледат своите мобилни телефони в 42% от времето, когато са будни. Това прави мобилните телефони най-гледаните устройства в целия свят. Успехът в мобилния маркетинг е чудесна цел, която всяка марка трябва да се опита да постигне.

Обучението

В Skillception може да откриете програма, предлагана от нашите партньори WebStation Digital, която Ви учи на ключови концепции и практически умения за изграждане на кариера в дигиталната маркетингова ера. Ще се ангажирате с решаване на проблеми и аналитично мислене, натрупване на опит в: маркетинг чрез цифрови канали, ангажиране на дигитална марка, управление на репутация на цифрова марка и др.

Дигиталният маркетинг не се отнася само до рекламата, а до достигането до точните клиенти, в точното време, с правилната информация. И трите най-добри критерия могат да бъдат изпълнени перфектно само ако маркетинговият екип умее да разбира и анализира пазара, тенденциите в данните и предишните маркетингови стратегии.

Започвайки от много разнообразни курсове като Основи на дигиталния маркетинг, SEO, социални медии и електронна търговия, предлагани от Skillception, до много по-специализирани курсове като цифрова стратегия и действие, курсове по цифрово брандиране и ангажиране и стратегии за онлайн маркетинг.

Вземете Вашият курс по дигитален маркетинг още днес и се потопете в света на дигитализацията.