Skillception

10 причини да започнеш работа с коуч

Ако сте си задавали някога въпроса „Трябва ли ми коуч?“ или „Как може да ми помогне коучингът?“, то този материал […]

Коучингът

Ако сте си задавали някога въпроса „Трябва ли ми коуч?“ или „Как може да ми помогне коучингът?“, то този материал е за вас.

Ето и 10 отговора:

1. Доволни сте от живота, бизнеса, кариерата, връзката ви, но вие искате да бъде много, много по-добре

Коучингът не е кризисна намеса. Нито е заместител на психотерапията, нито съвет от професионалист като адвокат, счетоводител, лекар и др. Ако нещата в общи линии са добри, но знаете, че могат да бъдат много по-добри и сте готови това да се случи, това е чудесно време да потърсите коуч.


2. Искате да бъдете много, много по-добри

Това че повечето неща вървят добре, не означава, че не искате да ги подобрявате и това включва и себе си. Много хора наемат коуч, защото знаят, че са създадени за повече и искат да разгърнат пълния си потенциал по-скоро. Това е различно от това да си несигурен. Хората извличат значителна радост от стъпването в своето лично величие. Всъщност някои хора вярват, че това е най-големият източник на щастие. Добрите коучове са експерти в извличането на личното величие на своите клиенти.

3. Преживявате голяма промяна и тя може да бъде трудна, дори когато е това, което искате


Всеки път, когато преминете през голям преход като започване на нов бизнес или кариера, развод, преместване в нов град, връщане в училище и т.н .; това е чудесно време да имате някой, който вярва във вас, и който може да ви помогне да направите най-важните избори възможно най-гладко. Добрият коуч няма да ви поеме, освен ако наистина не вярва във вас.

4. Вие постигате много

Постигналите успехи са склонни да бъдат движени и добри в успеха, но не винаги създават успеха, който наистина искат. Ако някога сте се чудили: „Това ли е всичко?“ или „Как се включих в това и как да изляза?“, бихте могли да се възползвате от работата с професионален коуч. Всеки има няколко слепи петна. Всъщност невролозите казват, че сме в безсъзнание за 95% от това, което се случва в мозъка ни. Помислете за това! Добрият коуч може да ви види такива, каквито сте, без да ви оценява и да ви помогне да бъдете най-добрите, и да постигнете това, за което сте създадени. Просто попитайте изпълнителния директор на Google, Ерик Шмид, Кой има нужда от коуч?

5. Искате повече смисъл в живота си

„Смисълът“ е това, което кара сърцето ти да пее. Обикновено идва от това да правиш най-важното за теб. Това става много по-лесно, когато разбирате какво цените най-много и намирате начини да го изразите. Ако животът ви се струва малко повърхностен или вече не знаете защо правите това, което правите, наистина бихте могли да се възползвате от работата със страхотен коуч.


6. Искате да се грижите по-добре за себе си

Повечето от нас са научени да се грижат доста добре за себе си. Това е добре, ако искате среден живот. Но хората, които постигат велики неща, често трябва да подобрят живота си неимоверно, преди това дори да е възможно. Те се нуждаят от по-ясни граници, поддържаща физическа среда, повече организация (или организиран асистент), достатъчно почивка, управление на стреса и / или хора, които ги „получават“, и които активно подкрепят. Добрите коучове знаят как да помогнат на своите клиенти да получат грижа за себе си, от която наистина се нуждаят, да влязат в живота, за който са създадени.

7. Искате да подобрите хората в живота си

Не знам за вас, но преди избирах приятелите си според това с кого се забавлявах най-много. Те не винаги бяха най-добрите или най-еволюиралите хора. Накрая разбрах, че искам да надградя приятелствата си. Тогава осъзнах (глътка), че трябва да се надградя, за да привлека хората, с които искам да прекарвам повече време. Не беше толкова трудно, защото моите коучове ми помогнаха да го направя. Поставих по-високи стандарти за себе си и започнах да ги следвам. Открих други, които отговаряха на подобни стандарти и естествено бяхме привлечени един от друг. Сега, когато избирам приятели, намирам хора, които подкрепят, наистина подкрепят. И те имат приятел за цял живот.


8. Искате да спечелите повече пари

Може да изглежда неудобно да се набавят пари веднага след като се говори за смисъл, ценности, високи стандарти и добри приятели, но нека си признаем, страхотният живот или кариера обикновено включва достатъчно пари, понякога много от тях. Много хора наемат коуч, когато искат да подобрят кариерата си или да започнат нов бизнес. Смешното е, че ценностите, високите стандарти, добрите взаимоотношения и т.н. са склонни да правят хората по-успешни в много области, включително и във финансите. Едно нещо, което един страхотен коуч може да направи, е да ви помогне да преодолеете всички вътрешни бариери (връщаме се към онези неосъзнати 95%), които може да имате за печелене на много пари. Всъщност премахването на всякакви вътрешни бариери е един от начините, по които добрите коучове помагат на своите клиенти да се радват на всякакъв успех.


9. Готови сте да инвестирате в себе си

Коучингът е Вашето решение. Тук става дума за много повече от пари. Готови ли сте да отделите време, усилия, риск и да, пари, за да имате живота или бизнеса на мечтите си? Или сте доволни да играете на малки? Готови ли сте да спрете да говорите за мечтите си и да започнете да ги живеете? Ако имате подходящия коуч във вашия ъгъл, бихте ли имали смелостта да влезете във вашето величие? Само вие можете да отговорите на това.


10. Вие сте коуч

Ако има една професия, при която наистина най-много се нуждаете от коуч, това е коучингът. Въпреки че коучингът все още е една от най-бързо развиващите се кариери, успехът с коучинга определено не е шлем. Всеки успешен коуч, когото някога съм познавал, е имал свой коуч, обикновено няколко. Помага ни да продължаваме да израстваме и да не изпреварваме клиентите си. И това е въпрос на почтеност за нас; не можем да очакваме хората да ни наемат, когато самите ние не работим с коуч.