Skillception

Английски за деца и колко важно може да е това?

Английски език за деца Английският език бързо се превърна в най-широко използвания и разпространен език в света днес. И необходимостта […]

английски език за деца

Английски език за деца

Английският език бързо се превърна в най-широко използвания и разпространен език в света днес. И необходимостта от изучаване на английски език за деца нарасна експоненциално с този растеж. Понастоящем повечето страни възприемат английския език като общ знаменател в общуването в множество области. От търговия и финанси до пътувания. Това широко разпространение го определя като един от най-влиятелните езици в света. И като такъв много родители предпочитат децата им да учат английски като втори език.

Важно е родителите да преподават на децата си английски език. Тъй като почти всеки аспект от живота сега включва и изисква известна степен на знания по английски. Повечето бизнеси, които се справят с международна клиентела, доставчици и бизнес партньори, предпочитат да наемат както местни, така и чужди англоговорящи служители. Тъй като това улеснява безпроблемната комуникация в хода на ежедневните им дейности. Като такова, ако имате отлични познания по английски език, може значително да подобри шансовете за намиране на добра работа.

Освен че английският за деца е от голямо значение в търговската арена, английският е от решаващо значение и при пътувания и туризъм.

Фундаменталните познания по английски език

Поне фундаменталните познания по английски език са от съществено значение при пътуване до друга държава, за да можете да поискате помощ, да проведете разговори и т.н. като част от ежедневното взаимодействие с местните хора. Интересно е да се отбележи, че над 900 милиона души по света говорят поне някакво ниво на английски. Турист или бизнесмен, който не владее английски, ще бъде изключително трудно да се адаптира и включи в която и да е култура на всяка държава.

Английският за деца е от жизненоважно значение за децата, които не говорят английски, що се отнася до образованието. Помислете за ситуация, при която учителят не говори родния език на детето. Ако и учителят и ученикът нямат общ език за общуване, тогава целият процес на обучение на детето се разпада. Ситуацията може да бъде допълнително влошена, ако родителите на детето също не говорят английски. В светлината на това много родители неизбежно ще търсят начини да учат себе си, както и децата си на английски език. Един от най-добрите ресурси за изучаване на английски език за деца е English Club TV. Посещението на тяхната уеб страница ще даде на родителите представа за изобилието от учебни материали за деца, особено в техния „Детски модул“. Освен това цялостният дизайн на сайта във формата на телевизионен канал гарантира, че децата са ангажирани, а учебният процес е забавен.

Как да започнете да учите децата английски у дома

Много родители биха искали да учат децата си на английски у дома, но не знаят как да започнат. Прочетете нашите предложения, за да разберете!

Как да започна да преподавам на децата си английски у дома?

Много родители биха искали да учат децата си на английски у дома, но не знаят как да започнат. Няма значение дали вашият английски  е перфектен или не. Най -важното е, че сте ентусиазирани и да давате на децата си много насърчение и похвали. Детето ви ще поеме от  вашия ентусиазъм за изучаване на езика. Не се притеснявайте, ако детето ви не започне да говори английски веднага. На децата ще им трябва известно време, за да усвоят езика, така че бъдете търпеливи и те ще започнат да говорят английски когато се почувстват готови.

Установяване на рутина

Създайте рутина за вашето време за учене на английски у дома. По-добре е да имате кратки, но чести сесии, отколкото дълги, но по-редки сисии. Петнадесет минути са напълно достатъчни когато се преподава английски на деца и особенно за много малките деца. Можете постепенно да удължавате сесиите с напредването на възрастта на детето и увеличаването на концентрацията му. Поддържайте дейностите кратки и разнообразни, за да задържите вниманието на детето си.

Опитайте се да правите определени дейности по едно и също време всеки ден. Децата се чувстват по-комфортно и уверени, когато знаят какво да очакват. Например, можете да играете някоя игра на английски всеки ден след училище или да четете някоя хубава история на английски с децата си преди лягане. Ако имате място у дома, можете да създадете английски кът, където да поддържате всичко свързано с английски език, например книги, игри, DVD-та или неща, които децата ви са направили. Повторението е от съществено значение, защото децата често трябва да чуват думи и фрази много пъти, преди да се почувстват готови сами да ги произведат.

Играйте игри

Децата учат естествено, когато се забавляват. Флаш картите са чудесен начин за преподаване и попълване на английския речник на детето. Иима много различни игри, които можете да играете с карти, като например: Memory, играта на Kim, Snap или Happy Families.

Има много други видове игри, които можете да играете с децата си, за да им помогнете да практикуват английски. Такива са, например:

  • Екшън игри – например Саймън казва, Charades, колко е часът и г -н Wolf;
  • Настолни игри – Змии и стълби, други традиционни игри;
  • Игри с думи – например: Шпионаж, Палач и други;
  • Онлайн игри – можете да завършите сесията си по английски за деца с онлайн игра, която е любима на детето ви или пък вие сте я подбрали целево за обучението.

Използване на ежедневни ситуации

Предимството на преподаването на английски у дома е, че можете да използвате ежедневни ситуации и реални предмети от цялата къща, за да практикувате езика естествено и в контекст. Например:

  • Говорете за дрехи, когато детето ви се облича или когато сортирате пране („Да си обуем сините чорапи“, „Това е тениската на татко“ и т.н.).
  • Практикувайте лексика за играчки и мебели, когато помагате на детето си да подреди спалнята си: „Сега слагаме легото в шкафа, за да не го настъпи Тати, докато е тъмно.“, „Къде ли е обувката на куклата?“.
  • Научете речника на храните, когато готвите или пазарувате. Когато отидете в супермаркета, дайте на детето си списък с неща, които да намерят, като използвате снимки или думи в зависимост от възрастта им. Ревизирайте речника, докато прибирате напазаруваното у дома.

Използване на истории

По-малките деца обичат книги с ярки цветове и атрактивни илюстрации. Разгледайте снимките заедно и кажете думите, докато посочвате снимките. По-късно можете да помолите детето си да посочи различни неща, напр. „Къде е котката?“ След известно време ги насърчете да кажат думите, като попитате „Какво е това?“ Слушането на истории ще привикне детето ви към звуците и ритмите на английския език.

Използване на песни

Песните са наистина ефективен начин да научите нови думи и да подобрите произношението. Песните с действия са особено добри за много малки деца, тъй като те могат да се присъединят, дори ако все още не могат да изпеят песента. Действията често демонстрират значението на думите в песента.

Преподаване на граматика

При по-малките деца не е необходимо изрично да се преподават граматични правила, а вместо това да свикнат да чуват и използват различни граматически структури в контекста, например „имам“, когато говорите за външния вид на някого, или „трябва/не трябва“ „когато говорят за техните училищни правила. Слушането на граматиката, използвана в контекста от най-ранна възраст, ще помогне на детето ви да я използва естествено и правилно, когато стане по-голямо.

По -големите деца могат да бъдат много полезни да учат своите братя и сестри на английски език. Обяснението как да използвате граматиката, поднесена от някой много близък човек, особенно от брат или сестра, близки на години, е отличен начин за овладяване на английски език от децата.

Кои думи и фрази трябва да научим първо?

Вземете предвид интересите и личността на вашето дете, когато решавате кои теми да преподавате, и оставете детето ви да ви помогне при избора. Може да искате да започнете с някои от тези теми:

  • Числа (1–10; 10–20; 20–100);
  • Цветове;
  • Прилагателни (напр. Големи, малки, високи, щастливи, тъжни, уморени);
  • Части на тялото;
  • Играчки;
  • Дрехи;
  • Животни (например домашни любимци, селскостопански животни, диви животни);
  • Храна.

Също така е важно детето ви да свикне с фразата „Време е за английски“ или нещо подобно, когато стане време за учене. Затова използвайте едни същи фрази, когато е време за учене, защото така детето придобива представа какво го очаква. След това продължавате с, например:  „С коя песен ще започнем днес?“ . Следвайки тези стъпки, децата скоро ще започнат да подбират фрази като „моля“; „Благодаря ти“; „Мога ли да имам … ?“; „Къде е …?“;“ Посочете към …“; „Какъв цвят е?“; „Това е…“; „Харесвам …“; „Не ми харесва…“.

Какъвто и да е вашият подход, най-важното е да се отпуснете, да се забавлявате и да превърнете изучаването на английски език в приятно изживяване както за вас, така и за вашето дете.

Към немски език за деца.