Разликата между Бизнес коуч и лайф коуч

Все повече хора започват да работят с лайф  коуч и все повече от тези хора са от поколението Милениал. Но […]

Бизнес коуч и лайф коуч

Все повече хора започват да работят с лайф  коуч и все повече от тези хора са от поколението Милениал. Но някои хора използват термините „лайф коуч“ и „бизнес коуч“, сякаш са едно и също нещо.

И двамата са тук, за да ви помогнат да се подобрите, но те го правят в различни аспекти на живота ви. Има някои ключови разлики между двете професии.

Разликата между бизнес коуч и лайф коуч

Коучингът помага на хората да изградят яснота и отговорност като говорят за своите цели.

Особено ако сте предприемач, е полезно да получите насоки за вашите бизнес начинания и общ коучинг.

Основни цели на Лайф Коуч

Не е изненадващо, че лайф коучът ще се фокусира главно върху детайлите от личния ви живот. Те може да ви попитат къде се виждате в бъдеще не само по отношение на бизнеса. А също и по отношение на връзките и ситуацията в живота.

Те ще ви задават лични въпроси, за да ви опознаят по-добре и да откриете цели, които може би никога не сте знаели, че искате да постигнете. Какво бихте направили, ако нямате страх? Правите ли нещо, за да вървите към мечтите си?

Просто казано, лайф коуча е тук, за да ви помогне да мислите за целите си по по-осезаем начин. След това те ви помагат да поставите ясно тези житейски цели и ви да подредите стъпките как да ги постигнете.

Основни цели на бизнес коуч

Бизнес коучът е по-насочен към, също не е изненадващо, постигането на целите за вашия бизнес.

Ще ви попитат какво искате да преследвате в бъдещите си цели в кариерата и ще улеснят начините тези цели да се случат. Те биха могли да ви помогнат да напишете бизнес план, да научите как да общувате по-ефективно със служителите си или да ви утвърдят във вашата лидерска роля.

Те са като лайф коуч, който отговаря на вашите бизнес цели. Те измерват успеха ви с професионалните ви постижения и не обръщат толкова голямо внимание на личния си живот. Ако обаче личният ви живот по някакъв начин влияе върху начина, по който управлявате бизнеса си, то двете ще се преплетат.

Кой ти трябва?

Познаването на разликите между това да имате лайф коуч и бизнес коуч може да ви помогне по-лесно да определите кой от тях ще бъде най-полезен за конкретните обстоятелства.

Можете също така да помислите дали да дадете възможност на определени служителите да работят с коуч. В случай, че имате собствен бизнес.

Ако имате повече лични нужди, лайф коуча ще ви помогне най-много. Но ако се опитвате да стимулирате своята бизнес кариера и се чувствате уверени в личния си живот, тогава бизнес коуча може да ви помогне и да ви насочи. Така или иначе, избора на коуч е чудесен начин да напреднете в живота си професионално или лично.