Skillception

Как да подобрите финансовите си умения

Има много начини да подобрите финансовите си умения и следващите редове ще разкрият как може да се възползвате. Идентифицирайте слабите […]

финансовите умения

Има много начини да подобрите финансовите си умения и следващите редове ще разкрият как може да се възползвате.

Идентифицирайте слабите си места.

Първата стъпка към подобряване на финансовите ви умения е да определите къде имате нужда от повече практика. Например, ако не се чувствате комфортно в работата си с компютърни програми и не може да обработвате данните с лекота, тогава е добра идея да започнете от компютърните умения. Веднага щом се почувствате готови да работите с финансови програми е време да продължите с друга сфера която ви се струва предизвикателна.

  • Използвайте финансовите умения във всекидневието си.

Добра практика е да използвате уменията си по финанси не само в офиса, но и в личния си живот. Започнете с определяне на седмични или месечни бюджети, следете разходите си като ги записвате в ексел, анализирайте финансовите си възможности спрямо приходите и разходите си. Всичко това ще ви осигури добри финансови навици. Подобрявайки финансовите си умения като използвате този метод, със сигурност ще сте по-подготвени за финансова позиция в корпоративния свят.

  • Сертификат във финансовата сфера.

Независимо дали преследвате ниска позиция във финанси или имате дългогодишен опит като финансов специалист, професионалните сертификати са отличен начин да подобрите уменията си. При това, сертификатите като ACCA, CGMA или CFA са отличен начин да придобиете предимство пред всички останали.

Може да придобиете сертификатите си от различини организации, като например Асоциацията за финансов мениджмънт. Този тип организации предлагат сертификация по финансово планиране, анализи, счетоводство, бюджетиране и други финансово-ориентирани дисциплини с различно ниво на трудност.

Как да подчертаете финансовите си умения

Сега ще разгледаме кои са най-добрите методи, за да подчертаете финансовите умения в резюмето си, придружително писмо и по време на интервю за работа.

Финансови умения в резюмето ви

Финансовите умения могат да се имплементират на няколко места в резюмето ви. Например, в обобщението, в секцията за умения и най-силното представяне трябва да е в професионалният ви опит. Уверете се, че сте посочили уменията, които са релевантни за позицията за която кандидатствате.

Финанови умения в придружителното писмо

Придружителното писмо ви позволява да влезете в по-голям детайл както на професионалният ви опит, така и на уменията ви. Тук трябва да наблегнете на конкретните финансовия умения които притежавате и по-точно на начинът по който сте ги придобили.

Финансови умения по време на интервю

Бъдете готови да демонстрирате финансовите си умения като ги обвържете с конкретни ситуации от професионалната си кариера или обучения. Интервюто за работа може да покаже на работодателя, че уменията ви не са само на хартия, но и сте ги доказали по време на работата си.

Може да представиет финансовите си възможности по различни начини, но с различна ефективност. Разгледайте блогът ни, за да разберете как.