Skillception

Как да управляваме екипа си от разстояние

Пандемията от коронавирус е факт и застрашава позициите на много хора Много работодатели се подготвят за евентуални смущения, които биха […]

управлението на екип от разстояние

Пандемията от коронавирус е факт и застрашава позициите на много хора

Много работодатели се подготвят за евентуални смущения, които биха могли да повлияят на бизнеса в дългосрочен план, включително недостиг на работна ръка, логистични проблеми, намалено работно време и нисък потребителски интерес.

За щастие, много предприятия, като гигантите Amazon и Twitter, вече предприемат предпазни мерки за намаляване на щетите и влиянието им върху служителите. Тези предпазни мерки включват забрани за пътуване до работното място, отмяна на лични срещи и конференции, както и насърчаване на служителите да работят от дома, докато опасността премине. За съжаление някои от тези предпазни мерки могат да нарушат работните процеси на служителите.

С милионите хора, работещи от дома в продължение на много седмици, се наблюдава скок в продажбите на лаптопи и таблети втора употреба докато приложението за сътрудничество DingTalk на Alibaba излезе начело на класациите на китайския App Store.

Други компании и продукти, които улесняват дистанционната работа, като услугата за видеоконференции Zoom и чат приложението Slack, също се радват на значителни скокове откакто вирусът започна да се разпространява. Цената на акциите на Zoom нарасна с около 11% за много кратък период от време. А акциите в RingCentral, който организира срещи по интернет, са нараснали с над 40% през първите месеци на заразата.

Тъй като коронавирусът продължава да се разпространява, всяка организация трябва да насърчава служителите да работят от разстояние. Ето четири съвета за подготовка на вашия екип за комуникация през дигитални приложения:

1. Насърчете работната рутина

– Работата от вкъщи крие различен набор от предизвикателства от тези на работата в офис. Разсейването дебне навсякъде и липсата на социализация с колеги може да направи някои хора неспокойни. За справянето с този проблем помага рутина, като най-важното тук е, да се придържате към нея. Определете конкретни часове, за да отговаряте на имейли, да провеждате конферентни разговори, да обядвате и да пишете доклади. Следващото нещо, което трябва да знаете е, кога ще свърши вашият работен ден.

Освен това рутината помага да се обозначи работно пространство във вашия дом. Когато сте в него, вие сте в работен режим и не се изкушавате да вземете лека закуска или да разхождате кучето, когато ви се прииска.

2. Поддържайте работната връзка при управлението на екип от разстояние

– Работата от вкъщи често води до отдалечавене от ценностите на работодателя и изградените порядки на работното място. Прекалено лесно е да се изолирате и да чувствате, че сте сами в работата си, когато сте извън офис средата. Поддържайте връзка с офиса, като трябва да предпочетете да провеждате разговори, а не да изпращате имейли. Също така поддържайте връзка с членовете на вашия отдел чрез видеоконференции или кратки видео разговори.

3. Установете ясни граници между професионален и личен живот

– След като сте вкъщи, ако нямате ясни граници, е лесно да изгубите баланса в живота си. Да кажеш „да“ на всяка скучна работа, защото си у дома и си съгласен с всяка поставена задача, защото не си сигурен кога работният ден приключва, е сигурна рецепта за стрес и неудовлетвореност. Позволете си да разсъждавате върху това, какво трябва да свършите у дома и какво на работното място. След това, когато се чувствате претоварени, просто преговаряйте със семейството и колегите си, за да подредите графика си.

4. Приобщаващо управление

Като лидер, управлението на екип от разстояние може да е съвсем ново преживяване, но не е необходимо да е болезнено. Следете целия си персонал и проверете дали имат необходимите инструменти за изпълнение на задачите си. Планирайте време за среща с отделни служители, за да гарантирате, че те не се чувстват изолирани и насърчавайте сътрудничеството, което по принцип стимулира работата на екипа.

Предоставянето на редовна обратна връзка на служителите и насърчаването им да правят същото помага на всички да се приведат в съответствие с целите на екипа при управлението на екип от разстояние. Също така, това насърчава дискусията за това какво се прави правилно и какво може да се подобри.

Първоначално, работата от дома може да се превърне в предизвикателство, но когато има заразна болест, пребиваването далеч от препълнените офиси значително намалява вероятността от заразяване. Докато коронавирусът е под контрол, ползите от работата от разстояние надвишават неудобството. Стига да подходите по правилния начин вашата организация може да бъде толкова продуктивна, колкото и преди изолацията.