Skillception

Предимства и ползи от програмирането на PHP

Предимства и ползи от програмирането на PHP PHP е популярен език за програмиране, който се използва за изграждане на динамични […]

Предимства и ползи от програмирането на PHP

Предимства и ползи от програмирането на PHP

PHP е популярен език за програмиране, който се използва за изграждане на динамични уеб приложения с връзки към базата данни MySQL. За да бъде успешен езикът за програмиране, той трябва да е удобен и широко приет от голям брой уеб разработчици. PHP е оборудван с много интегрирани среди за разработка с отворен код. Освен това има много предимства от изучаването на изика за програмриране PHP.

PHP предлага много предимства, които със сигурност ще увеличат шансовете ви за разработване на нещо изключително. Езикът PHP, не само е с отворен код, но е и богат на функции и разполага с цялата функционалност, която би предложил платен скриптов език. PHP е лесен за инсталиране и настройка. Това е основната причина поради която може да се твърди, че PHP е един от най-добните, ако не и най-добрият език за изучаване. В софтуерната индустрия има много ИТ компании, които търсят разработчици на PHP. Има различни ползи от използването на PHP, което привлича хората към него. За това, нека обсъдим най-важните причини да използваме PHP в уеб разработката.

Ето предимствата и ползите от изучаването на PHP:

1. Лесен за научаване.

PHP е лесен за научаване, дори и ако нямате изградени умения за програмиране. Това е една от основните ползи от изучаването на PHP. В сравнение с други езици за програмиране, PHP не се нуждае от такъв, за да отделя много време за изучаване на ръководство. Например, напълно завършена уеб страница, може да се разработи само с един PHP файл.

2. Запознаване със синтаксиса.

PHP има убедителен и лесно разбираем синтаксис. Така че, той е много интуитивен и програмистите се чувтсват много удобно когато програмират на PHP. Ако имате познания по програмиране както на C, така и на Perl, изучаването на PHP ще бъде много лесно, тъй като синтаксисът му е много подобен на тези езици за програмиране.

3. Няма разходи.

Тъй като PHP е език за уеб разработка с отворен код, той е напълно безплатен. PHP е достъпен безплатно за всеки потребител, а общността на разработчиците на PHP предоставя отлична техническа поддръжка. Следователно всички негови компоненти са свободни за използване и разпространение.

4. Лесен за ползване.

PHP е един от най-добрите и лесни за ползване езици за програмиране в индустрията. Също така, PHP дава повече гъвкавост от езици като C, C ++ и ASP и като цяло помага за подобряване на трафика към уебсайта. За да се разработят сложни, динамични и лесни за ползване уеб приложения, PHP е винаги първото предпочитание на всички уеб разработчици. Така че, тази функция на езика е едно от основните предимства на изучаването на PHP.

5. Поддържа всички водещи бази данни.

Освен всичко посочено до тук, PHP поддържа всички водещи бази данни, включително MySQL, ODBC, SQLite и др. Това е основното предимство на използването на PHP за уеб разработка.

6. Ефективност в изпълнението.

В зависимост от вашата способност за кодиране, PHP може да се окаже ефективен език за програмиране, който да използвате. Известно е, че PHP е универсален при писане на код, а също и при създаване на уеб приложения. Освен това е изключително надежден, когато трябва да обслужвате няколко уеб страници.

7. Полезна PHP общност.

PHP има голяма общност от разработчици, които редовно актуализират уроци, документация, онлайн помощ и често задавани въпроси. Това е една от значителните ползи от изучаването на PHP за учене от общностите. Ако имате някакви проблеми при използването на PHP, това е най-доброто място, където можете да намерите цялата информация за езика PHP. Освен това, ще получите съвети и трикове от професионалистите на PHP чрез няколко уебсайта и форума. Освен това, PHP разполага със страхотна общност и ресурси за изучаване на PHP онлайн.

8. Контрол.

Докато различните езици за програмиране изискват дълги скриптове, PHP може да извърши същата работа в няколко реда код. Той има максимален контрол върху уебсайтовете. По същия начин, когато искате да направите промени, можете лесно да редактирате.

9. Независимост от платформата.

PHP работи почти на всяка налична платформа, което му позволява да работи в различни операционни системи. Независимо дали става въпрос за Linux, UNIX, Mac OS и Windows; той също така поддържа всички основни операционни системи. Една от жизненоважните ползи от изучаването на PHP е да развиете уменията си в уеб разработката.

10. Поддържа всички основни уеб сървъри.

Освен операционните системи, също така PHP поддържа всички основни уеб сървъри като Apache, Microsoft IIS, Netscape, личен уеб сървър, сървър iPlanet и други. Тъй като езикът за програмиране работи с много операционни системи, той ще се използва на различни платформи.

11. Бързина.

PHP използва собствено пространство в паметта, така че натоварването на сървъра и времето за зареждане ще се намалят автоматично, което води до по-бърза скорост на обработка. Скоростта на обработка е бърза и уеб приложения за електронна търговия като CRM, CMS и форуми също се разработват по-бързо с PHP. Това е основното значение на използването на PHP език в уеб разработката.

12. Сигурност.

PHP е един от най-сигурните начини за разработване на уебсайтове и динамични уеб приложения. PHP има множество нива на защита за предотвратяване на заплахи и злонамерени атаки. От решаващо значение е да се използва PHP в разработването на сложни,  хибридни уеб приложения.

13. Довереност.

PHP се използва вече две десетилетия и води началото си от 1995 г. Това е едно от основните предимства на обучението по PHP. На него се доверяват голям брой уебсайтове и уеб разработчици и списъкът се разширява всеки ден. Освен това PHP демонстрира своите способности и гъвкавост, като на този език са разработени и се поддържат някои от най-посещаваните и популярни сайтове в света.

След всичко казано до тук, е лесно да се разбере, защо начинаещите програмисти трябва да преминат подходящо обучение за изучаване на език за програмиране PHP, а именно, за да получат добро начало в кариерата си. Намирането на най-удбоният и пълен PHP курс е лесно, само с едно посещение на skillception.com. Ще научите всички предимства и ползи от програмирането.