Skillception

Седем съвета, как да научите Laravel по-ефективно

С нарастването на общността от дивелопъри има много ресурси, които да ви помогнат да научите Laravel. Това е страхотно! Но […]

laravel

С нарастването на общността от дивелопъри има много ресурси, които да ви помогнат да научите Laravel. Това е страхотно! Но как да изберете най-добрия? Кое ще бъде най-доброто използване на времето ви за четене или гледане? За тези, които са нови в рамката на laravel, сме сигурни, че тези въпроси са ви на ум, а ето и седем съвета, които ще ви помогнат да научите Laravel по-ефективно.

Някои от тези съвети ще бъдат специфични за Laravel, докато други са по-общи за изучаване на всеки език за програмиране или рамка. Да започваме.

1. Не започвайте с официалната документация.

Първото нещо, което обикновено гледат новаците е, официалната документация на Laravel. Не ни разбирайте погрешно, документите са страхотни! Но за да се занимавате с Laravel, има очакване, че вече имате известни познания за екосистемата на PHP и съвременните инструменти.

Като пример, първият раздел на документацията е инсталация, това не е само „Изтегляне и инсталиране“. Трябва да знаете как да използвате Composer, как да използвате терминала или командния ред, как да изпълнявате команди, как работят уеб сървърите и т.н. Което ни води до втория съвет.

2. Първо научете PHP, OOP, терминал и композитор.

Може да звучи смешно, но виждаме все повече хора, които се опитват да научат Laravel, без първо да научат PHP. Друга подобна тенденция са тези, които се опитват да използват jQuery, без да изучават JavaScript. Престанете да се заблуждавате и започнете с основите.

За да започнете да изучавате всяка съвременна PHP рамка (Laravel, Symfony или други), трябва да сте добри в PHP. И особено с обектно ориентираното програмиране. Всички рамки са написани в OOП режим и трябва да владеете свободно класове, обекти, свойства, методи, зависимости, черти и други ключови думи.

Като цяло бихме ви посъветвали да създадете поне един прост проект с обикновен PHP без никаква рамка. След това ще имате по-добро разбиране на PHP, което ще ви позволи да използвате по-ефективно вътрешните функции на Laravel.

Също така, Composer е, инструмент, който според нас направи PHP отново страхотен. Познаването на Composer ще ви помогне компетентно да използвате зависимостите на Laravel, което е решаваща част от съвременното разработване на PHP.

Сега ще попитате: „Ами какво за терминал?“. Или това е, командния ред за операционната система Windows. Отново съвременните PHP рамки използват команди за голяма част от тяхната функционалност, генериране на код, инсталиране на библиотеки, промяна на настройките, стартиране на внедряване и т.н. Трябва да знаете основите.

Всичко казано до тук е, колко трябва да знаете ПРЕДИ да започнете с Laravel. Вече не изглежда толкова лесно, нали? Но да продължим, тепърва започваме със съветите.

3. Книги, курсове или видеоклипове? Безплатно или Premium?

Това е може би най-важният въпрос: „какъв е най -добрият начин за учене“? Отговорът е: Това е личен избор. Някои хора са по-добри читатели, докато други предпочитат видеоклипове. И това е добре! Запитайте се, какво е по -удобно за вас?

Информацията, която искате да консумирате, трябва да бъде правилно структурирана. Не можете просто да вземете произволни статии или видеоклипове от YouTube, защото това няма да ви даде желания резултат. Трябва авторът да обясни информацията последователно, стъпка по стъпка. В противен случай може да загубите логиката и да не можете да разберете по-нататъшните уроци.

Това е, между другото, основната разлика между безплатни и премиум уроци онлайн. Някои казват, че можете да се научите да програмирате само от търсене в интернет, защото има огромно количество информация, достъпна безплатно. Което отчасти е вярно, но ако изберете този път, ще трябва да отделите много време, опитвайки се да съберете всичко заедно. Платените курсове или книги често са най-добрите, тъй като информацията е подготвена за вас по удобен начин, така че не губите времето си в търсене. Тук идва на помощ Skillception.com.

4. Спрете четенето и започнете да пишете.

Невъзможно е да се научи програмиране без писане на код. Не прекарвайте твърде много време в четене на книги или гледане на видеоклипове, а започнете да кодирате възможно най-рано. Всъщност, след като завършите всеки урок или раздел, веднага го опитайте на практика.

Като цяло бихме ви посъветвали да опитате да създадете тестов проект по време на обучението. Това прави процеса не само по-реалистичен, но и по-мотивиращ. Без да се имат предвид правилната цел и резултат е, емоционално трудно да се продължи с изучаването на теорията.

И ако пишете само код, ще се натъкнете на препятствия и ще имате въпроси за задаване. Като имате проблеми и ги преодолявате, вие се развивате като разработчик и увеличавате знанията си.

5. Научете се да използвате Google и StackOverflow.

Въпреки че не са пряко свързани с Laravel, това е важно. Ще се учудите колко теми от форума са създадени от хора, които биха могли да отговорят в Google за две минути.

StackOverflow трябва да се използва като справочник. Техните резултати обикновено се появяват сред първите записи в Google. Разбирате ли как да изберете правилния отговор на въпроса? Не винаги е първият. Можете ли да кажете за коя версия на Laravel е? Все още ли е актуална информация?

Не става въпрос само за четене на форумите, трябва да можете да задавате въпроси по правилен начин и стил. Обикновено всеки форум и общност имат своя собствена култура, правила и очаквания за поведение. Ако сте учтиви, търпеливи и уважавани, имате по-големи шансове да получите помощ.

6. Намерете наставник.

Най-големият проблем при изучаването на програмиране е отстраняването на неизправности, когато нещо не работи. Най-доброто решение на този проблем е да помолите някой друг за помощ.

Много ментори споделят, че често студенти и ми казват, че без тяхна помощ те няма да могат да решават проблеми и потенциално дори биха се отказали от ученето. Ето колко мощен е личният пример на ментора!

Къде трябва да търсите ментор? Във вашата общност, независимо дали е местна или онлайн. Twitter има страхотна общност от разработчици, така че ако намерите някой, който изглежда може да помогне, не се срамувайте и се свържете. Споменете ги в Twitter, следете ги за известно време, намерете имейла им и започнете разговора.

7. Не се отказвайте.

Както бе споменато в предишния наш съвет, когато удряте проблем, който не можете да разрешите, е лесно да се откажете от ученето. Може би това е причината толкова много да започнат да учат, но само няколко всъщност стават професионални разработчици. Не всичко е цветя и рози; пътят ще бъде пълен с проблеми, трудни въпроси, неверие и желание да изхвърлите компютъра през прозореца. Повярвайте, от решаващо значение е да продължите, независимо от всичко. Бъдете креативени и помнете, че винаги има изход.

И накрая, говорейки за непрекъснат напредък, последният ни съвет е да не правите дълги почивки между учебните сесии. Постоянно научавайте нещо ново, всяка седмица или дори всеки ден. Подобно е на тренировка, ако пропуснете един ден е, по -трудно да се върнете в ритъма.

Това са нашите съвети и се надяваме, че ще намерите най-добрия начин да се научите и потенциално ще създадете страхотни Laravel проекти. skillception.com!