Skillception

Умения за работа в екип

Умения за работа в екип Екип на работното място – това е екип от служители, които работят за постигане на […]

работа в екип

Умения за работа в екип

Екип на работното място – това е екип от служители, които работят за постигане на общи цели, и които се доверяват един на друг. Една компания работи много по-ефективно, ако служителите й образуват едно цяло, когато всеки служител разбира добрезадачите си и осъзнато работи за постигането им в хармония с колегите.

Човек, който знае какво е работа в екип:

– Бързо намира подходящия тон на общуване със своите колеги, лесно се приобщава.

– Не се нуждае от значително време за адаптация и свързване с другите и бързо преминава към решаване на общи въпроси на компанията.

– Готов е да признае грешките си, ако е необходимо, помага и подкрепя колегите си.

– В интерес на компанията, той може да бъде както ръководител на проекти, така и изпълнител в общия механизъм.

– Опитва да намери взаимно разбирателство, избягва конфликти.

– Поставя интересите на компанията над личните си амбиции.

Как да убедите работодателя в способността си да бъде отборен играч по време на интервю за работа?

Необходимо е да потвърдите способността си да работите в екип с факти, а не с вербални истории или емоции. Когато разказвате за постиженията в предишната си работа, опитайте се да използвате не само думата „аз“, но и „нашите“, „ние“ и т.н. Важно е да говорите както за личния принос, така и за цялостния успех на екипа.

Най-важното условие е сам да определите за себе си дали можете да работите в екип или сте по-скоро индивидуалист в работата, или пък може би сте професионалист, който е по-заинтересован да се състезава с колеги. Благодарение на това разбиране, Вие ще можете да определите за себе си най-удобните условия на работа, избягвайки различни конфликтни ситуации .

В същото време, ако перспективите се отворят да получите работата на Вашите мечти, винаги е полезно да работите върху себе си – да сте осъзнат за своите действия, да правите промени в поведението, в мислите, да се научите да работите заедно с колегите си, превръщайки се във важна част от цялостния екип.