Skillception

Френски език за деца

Френски език за деца. Как да учите френските си деца у дома Чудите се как да научите децата си на […]

Френски език за деца

Френски език за деца. Как да учите френските си деца у дома

Чудите се как да научите децата си на френски у дома? Или може би да научите френски заедно с детето си? Звучи като страхотен план и ние сме тук, за да помогнем!

Независимо дали искате детето ви да се свърже с френския език или просто да го отгледате като двуезичено говорящо дете, тази статия ще ви помогне да постигнете тази цел. Френски език за деца – едно добро начало за детето ви.

Преди всичко, нека да поговорим за причините, поради които детето ви трябва да учи френски език за деца и защо е добре да споделите опита си с тях.

Защо е хубаво децата да учат френски?

Двуезичността има много предимства, но ето някои от конкретните причини, които са добър аргумент за преподаване на френски на вашето дете.

• Умът на децата е по-възприемчив към изучаването на нов език, така че ще им е по-лесно да учат френски, докато са още малки.

• Това ще им помогне да оценят културата и да се свържат с културния живот. Някои родители, които са частично французи, може да искат децата им да се свържат с корените си – изучаването на френски е чудесен начин да направите това. Но дори и да нямате френска кръв в себе си, това пак би бил добър начин децата ви да бъдат въведени във френска култура.

• Това е идеалният шанс да се свържете с детето си. Независимо дали вече знаете как да говорите френски или планирате да научите заедно с детето си, времето, прекарано в учене заедно, е безценна връзка.

• Това ще изгради тяхната емоционална интелигентност. Проучванията показват, че децата, говорещи два езика изпитват повече съпричастност от средното!

• Двуезичните деца могат да се свържат по-добре с по-широка група хора. Възможността да общувате с по-голяма група хора ще помогне за разширяване на техните взаимоотношения и опит.

• Вторият език повишава самочувствието на детето. Това няма нужда от обяснение!

• Разширява възможностите за вашето дете, дава му конкурентно предимство в училище и го настройва за успех в кариерата. Сега кой не иска това?

• Увеличава познавателните способности на детето ви.

• .И много повече!

След като изброихме някои от предимствата, нека се заемем с бизнеса и да видим как можете да осъществите този проект за вас и вашето дете.

Как да научите децата си на френски език

Ако си мислите колко трудно трябва да бъде да научите децата си на френски, не се притеснявайте. Ключът е да го направите възможно най-забавно не само за вашето дете, но и за вас.

Ето няколко начина, по които можете да го направите.

Започнете с азбуката и цифрите.

За да научите самите основи, можете да опитате някои забавни дейности, като:

А. Пейте заедно с френската песен ABC.

Б. Играйте ABC Bingo.

За да го направите, подгответе карта с 16 квадрата. Всеки квадрат ще има различна буква. Изберете писмо от плик и детето ще зачеркне всички споменати букви от картата си.

В. Измислете няколко забавни игри за броене, които бихте могли да играете:

Пребройте броя на предметите в къщата (колко столове / възглавници / играчки / прозорци и т.н.), играйте. Може да играете и на отгатване на цена, като тази игра е много подходяща за вашето дете (измислете номер и го помолете да отгатне).

Въведете проста лексика и го направете забавно!

Започнете със забавен речник, на който децата ви биха се радвали, като форми, животни, цветове, общи предмети, части от къщата, плодове и зеленчуци.

Можете също:

• Обозначете прости предмети около къщата с френски думи.

• Начертайте заедно фигури и научете френските думи за всяка.

• Работете заедно върху книжка за оцветяване и използвайте френските думи за имената на цветовете.

• Предмети с цветен код около къщата, за да се посочат съществителните им родове (синьо или зелено за мъжки думи, и розово или жълто за женски думи).

• Използвайте приложения с флаш карти на iOS или Android, като френски бебешки флаш карти.

• Направете свои собствени карти, като използвате пълната електронна книга с френски речник.

  • Използвайте музика.

Музиката е чудесен начин да се забавлявате, докато изучавате нов език. Научете децата си на някои френски детски стихчета и пейте заедно с тях под мелодиите.

  • Две думи: ФИЛМОВА НОЩ!

Уютно на дивана с цялото семейство и гледайте френски филми, които са чудесни за деца.

  • Комиксите са добра идея!

Представете на децата си Asterix и Obelix, Tintin, Smurfs и много други!

  • Гледайте френски карикатури.

Има много сайтове, които предлагат френски карикатури като Bandgee.com и Tou.tv Jeunesse.

  • Изпробвайте някои игри от добри онлайн сайтове.

Уеб сайтове като Duolingo и Hello-World French Children’s Activities са наистина страхотни и за вашите деца!

Използвайте различни видове учебни материали, на които децата биха се радвали.

Например двуезична книга с истории е чудесен избор за малки деца. Пълна с изображения, които децата ви биха харесали, като историята „Къде е моето топче?“

Включете лексика, за да помогнете на децата да научат основни думи като форми, размери, цветове, както и как да се представят – както на английски, така и на френски.

  • Истории за лягане със звук

Най-добрата част! Има електронни книги, които се предлагат със звук, записан както на френски, така и на български език. Вие и вашето дете можете да слушате това заедно преди лягане!

  • Заключение

Има много ползи, които детето ви може да извлече от изучаването на френски език. Освен да започнете добра връзка с децата си, изучаването на френски език ще насърчи когнитивното им развитие, ще повиши техните емоционални и релационни умения, наред с много други.

Говоренето на френски може да ви помогне да научите децата си на френски у дома. С броя на наличното съдържание по различните уебсайтове, както и с няколко добри електронни книги със звук, скоро ще бъдете на път да имате деца на два езика. Успех и наслада!

Полезни съвети за изучаването на Немски език за деца