Skillception

5 ползи от уроци по Excel

Уроци по Excel Microsoft Excel е мощна програма за електронни таблици и анализ на данни с широки възможности за приложение. […]

5 ползи от уроци по Excel

Уроци по Excel

Microsoft Excel е мощна програма за електронни таблици и анализ на данни с широки възможности за приложение. В тази статия ще разгледаме ползите, получени от посещението на уроци по Excel.

Без значение дали сте главен изпълнителен директор или студент, Microsoft Excel играе жизненоважна роля в ежедневието на много хора. Ето ви няколко факти за Excel, които разкриват колко популярна е тази програма:

• 750 милиона потребители по целия свят използват Microsoft Excel. Това представлява най-големият пазарен дял от всяка програма за електронни таблици.

• Главният изпълнителен директор на Microsoft декларира, че Ексел е най-добрият потребителски продукт, създаван някога от бизнеса. А също, и че не може да си представи живота без програмата.

Въпреки че много от нас са наясно с основните елементи в Excel, има безброй усъвършенствани начини за използване на програмата, за които само малка група хора знаят. Чрез изучаването на тези усъвършенствани техники в уроците по Excel, потребителите получават няколко мощни предимства, които са разгледани по-долу.

 Повишена стойност за работодателите

 В много от онлайн курсовете по Excel ще усъвършенствате умения, които не много хора притежават. В резултат на това ще имате способност, която ще ви направи уникални сред останалите кандидати. А също така и ще станете по-привлекателни за работодателите.

Някои от причините, поради които работодателите оценяват Excel толкова високо е, че Excel може да се използва по различни начини, които включват:

• Създаване на графици за персонала, така че сроковете да се спазват ефективно и програмите да се изпълняват успешно.

• Извършване на финансово счетоводство за наблюдение на финансовите транзакции на компанията.

• Съхраняване на информация за контакт за различни клиенти и потенциални клиенти, с които бизнесът си взаимодейства.

• Проследяване на продажбите на продуктите на компанията, както и възвръщаемост на инвестициите и всякакви други данни, които компаниите смятат, че си заслужава да бъдат проследени.

 Владеенето на Excel ще ви направи по-ефективни

С увеличените способности за сортиране на информация в Excel, хората могат да анализират по-добре и да организират данни, което може да спести време както на вас, така и на работодателите. Някои от уменията, които може да придобиете с Excel, включват:

• Условно форматиране. Тази техника ви позволява да приложите формат към клетка или набор от клетки въз основа на определени критерии. Това може да помогне за създаването на по-лесни за четене данни. Потребителите също могат да научат, как да правят по-добро форматиране на електронни таблици, което може да бъде особено полезно при представяне на информация върху електронни таблици на колеги.

• Идентифициране на тенденции. В Excel има многобройни усъвършенствани умения, които могат да се използват за анализ и идентифициране на модели в големи данни. Анализът на тези данни дава възможност на хората да обобщават по-добре статистически данни за презентации и срещи, което води до по-информирани бизнес решения.

• Споделяне и свързаност. Excel позволява на потребителите да си сътрудничат и да споделят подробности за проекти с други. Работата по документи съвместно позволява на повече колеги да имат по-смислен принос в документите на Excel.

 Изучаването на Excel подготвя кандидатите за финансови позиции

Има безброй позиции, свързани с финанси, които се възползват от по-доброто разбиране на Microsoft Excel.

Някои от типовете позиции, при които уменията в Excel могат да окажат значително въздействие, включват следното:

• Въпреки че някои счетоводители се специализират в по-сложен софтуер за финансово управление като QuickBooks, често е разумна идея счетоводителите да са запознати с начина на навигация в Excel.

• Административни сътрудници. Служителите на тези позиции често биват молени да изпълняват малки задачи, свързани с Excel, които могат да включват създаване на бази данни, генериране на отчети или редактиране на съществуващи отчети.

• Оператори на данни. Работниците на тази длъжност са отговорни за поддържането на големи количества данни за разработване на достоверни отчети. Много оператори на данни зависят от Excel, за да обработват тези данни.

• Финансови анализатори. Почти всички финансови анализатори имат усъвършенствано разбиране за Microsoft Excel, защото от тези служители се очаква да прегледат множество диаграми в Excel, за да извършват оценки и да дават препоръки.

• Ръководители на проекти. Една от основните отговорности на ръководителите на проекти е да бъдат в течение с различни подробности, свързани с операциите на бизнеса. Excel улеснява много проследяването на множество данни.

Много нетрадиционни професии се възползват от уроците по Excel

 Въпреки че всички са наясно, че счетоводителите и офис служителите могат да се възползват значително от посещаването на уроци по Excel, има и няколко други нетрадиционни позиции, които получават ползи, от това да разбират повече за това как функционира Excel.

Някои примери за други видове професии, които се възползват от предимство на Excel, включват:

• Журналистите често са изправени пред предизвикателството да боравят с големи количества важна информация, което може да се направи много по-лесно с Excel.

• Фотографите често трябва да определят броя на възможните клиенти, които се превръщат в направени действителни снимки. Научаването как да проследявате тази информация с електронна таблица в Excel може да помогне на фотографите да следват тези подробности и много други.

• Повечето учители са изправени пред отговорността да създават и проследяват планове за уроци. Придобиването на умения в Excel може да помогне за проследяването на различни подробности, свързани с тези планове, включително оценки на студентите и списъци на присъстващи.

• Много писатели се възползват от изучаването на напреднали умения в Excel, тъй като те са по-способни да следят плащанията, темите и свободното време през деня. В резултат на това, придобиването на умения в Excel често води до по-продуктивни писатели.

Хората, които владеят Excel, са по-високо платени

Много хора са открили, че подобряването на уменията им в Excel е довело до увеличаване на заплатата им. Тъй като Excel играе важна роля в редица позиции, много компании признават тази стойност и възнаграждават служителите, които учат Excel с увеличаване на заплатите. Статистиката разкрива, че някои служители се възползват от увеличаване на заплатите от 1 000 до 7 000 долара всяка година, след изучаване на уменията в Excel.

Запишете се в курс по Excel онлайн или присъствено в зала

Без значение дали започвате кариерата си, превключвате кариерата си или искате да увеличите привлекателността си за потенциалните работодатели, може да спечелите много от записването на уроци по Excel. Някои хора дори откриват, че изучаването на Excel засяга не само професионалния им живот, но и личния им.