Skillception

5 причини, поради които организациите трябва да използват онлайн обучение

Причини, поради които организациите трябва да използват онлайн обучение Бюджетен лист, който е на червено, сриващ се рейтинг на удовлетвореност […]

онлайн обучение

Причини, поради които организациите трябва да използват онлайн обучение

Бюджетен лист, който е на червено, сриващ се рейтинг на удовлетвореност на клиентите, нарастване на текучеството на служители. Всичко това са неща, които пораждат страх в сърцата на организациите. За съжаление много компании също добавиха и „онлайн обучение“ към този списък. Но няма от какво да се страхуваме. В тази статия ще споделим 5 причини, поради които организациите не трябва да се страхуват от онлайн обучение. Както и някои съвети, които да ви помогнат да извлечете максимума от вашата онлайн програма за обучение.

Съществуват безброй митове, които заобикалят онлайн обучението, а някои организации ги възприемат като истински. Всъщност самата мисъл за преместване на обучението им онлайн може да им опъне нервите. За съжаление дори самите онлайн обучения също се лишиха от многото предимства, които една корпоративна програма за електронно обучение може да предложи и накрая не винаги резултатът е задоволителен. Ако вашата компания все още се чуди дали да предложи онлайн обучение, прочетете следните 5 убедителни аргумента.

1. Намалява драстично разходите за обучение

Много организации не използват онлайн обучение, защото смятат, че то изисква значителни инвестиции. В действителност това обикновено е по-достъпно от традиционното обучение в клас. Това се дължи на факта, че вече не е необходимо да плащате сметката за пътни разходи на инструктора. Като самолетни билети и квартири, печатни учебни материали и такси за наем на сайта. Единственият бюджет, който ще трябва да вземете предвид, е предварителните разходи за дизайн и разработка на онлайн курсове за обучение и редовни разходи за поддръжка. Без значение къде се намират вашите служители или какви умения и задачи трябва да знаят. Можете да им осигурите необходимото онлайн обучение на части от цената.

Съвет: Внимателно анализирайте нуждите си от онлайн обучение, преди да преминете към онлайн обучение. Това ще гарантира, че насочвате правилните цели и предлагате на служителите информацията и уменията, необходими за повишаване на производителността.

2. Онлайн курсовете за обучение могат да бъдат предоставени на много хора, повторно използвани и преработени

Цялото ви съдържание за онлайн обучение е в цифрова форма, ако решите да използвате онлайн обучение. В резултат на това вашите материали могат да бъдат пренасочвани от време на време или дори модифицирани въз основа на променящите се нужди на вашата организация. Например, ако предлагате чисто нова продуктова линия, можете да актуализирате своя онлайн курс за обучение. За да включите демонстрации, спецификации, функции и предимства на вашите най-продавани обучения.

Друго предимство е, че онлайн обучението е лесно мащабируемо. Независимо дали във вашата компания работят 10 или 10 000 служители, вашата онлайн програма за обучение може да бъде предложена на всеки човек без допълнителни разходи. Ако решите, че вашите служители трябва да подобрят определен набор от умения. Или да научат нова задача, свързана с работата, можете просто да я добавите към съществуващия си онлайн курс за обучение. Някои системи за управление на обучението дори изпращат автоматични известия до служителите, когато станат достъпни нови онлайн модули или дейности.

Съвет: Създайте удобни, за мобилни устройства, ресурси за онлайн обучение. Като сериозни игри и онлайн уроци, до които служителите имат достъп по време на работа. За най-добри резултати, заедно с онлайн обучението, използвайте риспонсив инструмент за дизайн. Той автоматично коригира оформлението на онлайн курса за обучение, за да осигури оптимално преживяване на онлайн обучение.

3. Предлага денонощен достъп до онлайн учебни ресурси

Има моменти, когато вашите служители се нуждаят от незабавен достъп до информация, дори ако на дневен ред няма редовно планирано онлайн обучение. Това е, когато онлайн обучението се превръща в безценен актив. Вместо да се налага да чакат, за да придобият нови знания или да овладеят ново умение, служителите имат възможност да влязат в онлайн платформата за обучение и да получат достъп до богатство от онлайн ресурси. Допълнителна полза от това е възможността да се обучавате със собствено темпо. Вместо да се опитват да бъдат в крак с връстниците си, вашите служители могат да отделят време за усвояване и обмисляне на информацията. Те могат да изберат кога е правилно да преминат към следващата онлайн тренировъчна дейност, без да се притесняват, че ще се състезават със своите колеги.

Съвет: Създайте списък с онлайн ресурси за обучение, до които служителите имат достъп по всяко време и навсякъде. Не забравяйте да го организирате по теми, задачи или умения, така че те да могат да избират инструментите, които са подходящи за техните нужди.

4. Предоставя персонализирано онлайн обучение

Без никакво съмнение, едно от най-съществените предимства на използването на онлайн обучение е да позволите на служителите си да следват лични онлайн пътеки за обучение. Всеки член на вашия персонал има различни нужди, цели и области на подобрение. Така че, бихте ли им предложили „универсална програма“, когато онлайн обучението позволява пълна персонализация? Сътрудниците за обслужване на клиенти могат да участват в онлайн сценарии, които подобряват техните комуникативни умения, докато вашият мениджърски екип има достъп до симулации, които се фокусират върху разрешаването на конфликти. Онлайн обучението може да отговори на специфичните нужди и предпочитания на обучението.

Съвет: Дайте възможност на служителите да изберат своя собствена онлайн пътека за обучение. Насърчавайте ги да определят свои цели, задачи и области на подобрение. Ако е необходимо, поканете ги да се самооценят, за да идентифицират пропуските в изпълнението.

5. Обратната връзка подобрява производителността и уменията

Традиционното обучение има ограничени възможности за проследяване на резултатите. Всъщност обикновено трябва да разчитате на оценка, наблюдения на работното място и анкети на клиентите, за да определите ефективността на вашата традиционна програма за обучение. Онлайн обучението, от друга страна, ви предлага силата да проследявате практически всеки аспект от вашата онлайн стратегия за обучение. Много системи за управление на обучението са оборудвани с аналитични и отчетни функции, които ви позволяват да следите отблизо напредъка на служителите, да идентифицирате техните силни и слаби страни и да предлагате подкрепа, когато възникне нужда. Можете дори да персонализирате отчетите въз основа на нуждите на вашата организация, което означава, че редовно можете да увеличите ROI на онлайн обучението си.

Съвет: Никога не разчитайте само на LMS проследяване. Комбинирайте го с по-традиционни методи за оценка и обратна връзка като проучвания, фокус групи и изпити, за да подобрявате непрекъснато вашата онлайн програма за обучение.

Онлайн обучението е от полза за всички участващи страни, включително клиентите, които ще получат по-добро обслужване в резултат. Ако вашата организация все още се съмнява в ефективността на онлайн обучението, използвайте този списък, за да ги убедите в противното. Вашият персонал, мениджъри и лоялни клиенти ще ви благодарят.