Skillception

7 невероятни ползи от това да заведете бебето си на музикален клас

Освен ранното въведение в музиката, ето и някои от богатите познавателни, развити и емоционални ползи от класовете по музика за […]

музикален клас за бебета

Освен ранното въведение в музиката, ето и някои от богатите познавателни, развити и емоционални ползи от класовете по музика за бебета.

Тъй като родителите и децата се свързват с помощта на музика, бебетата се радват и на други важни предимства.

Проучване от 2012 г. от университета Макмастър показа, че бебетата, които са участвали в музикални класове с родителите си през първата година от живота си, се усмихват повече. А също така и общуват по-добре, и показват по-ранни и по-усъвършенствани мозъчни реакции на музиката.

Лоръл Трейнър, автор на изследването и директор на „Института за музика и ум на Макмастър“, казва, че чрез практически музикални класове бебетата са изложени на дейности, които помагат да се развият двигателните им умения (като пълзене и хващане на неща). Както и говорни умения и социални умения – всичко това стимулира мозъка им.

Освен ранното придобиване на вкус към музиката, ето и някои от богатите ползи от посещението музикален клас за бебета:

1. Социално развитие и взаимодействие

Използването на музика, за да помогнете на бебетата да бъдат в унисон с емоции като щастие, тъга и гняв, им дава солидна основа за социални умения. Чрез предаване на тези емоции чрез песен и комбинирането им с взаимодействието на родителите, като подскачащи игри и игра с инструменти, бебетата могат да се запознаят с тези чувства от ранна възраст. А също и да започнат собственото си емоционално осъзнаване.

Голяма част от социалното развитие на хората, включва чувство за емоции. Както и разбиране на емоциите и съпричастност към други хора. Така че има нещо във факта, че музиката предизвиква емоции в нас, което я прави особено мощна за социалното развитие.

Друго проучване на Макмастър показва, че груповото движението в синхрон с музиката, помага на малките деца да формират социални връзки. Проучването отбелязва, че 14-месечните деца са по-склонни да помогнат на възрастен (който е изпуснал нещо), ако преди това са танцували с другите деца, в сравнение с дете, което не е танцувало с останалите.

2. Моторни умения

Когато бебетата откриват нови инструменти, те измислят как да ги използват и как да издават звуците, които искат. Бебетата не са толкова координирани, така че те трябва да се научат да координират действията си, но в отговор на информацията, която получават.

Кърмачетата могат да развият двигателните си умения например като свирят на инструмент, като тамбура. Или като бебето ви хване чук и ръководи ръцете си върху ксилофонните клавиши. Докато се хващат, бебетата могат да се упражняват и усъвършенстват движенията си, за да издадат желания звук. Това е една невероятна полза, която не искате да пропуснете.

3. Сензорно подобрение

Комбинацията от сензорно осъзнаване и двигателен контрол е от решаващо значение за цялостното развитие на бебето. Възможността да забележите разлики в звуците и да прецизирате движенията на човек е важна за свиренето на инструменти и дори за научаването да се говори и пее.

Музиката за бебета прави шумният свят около децата ви по-малко страшен. Тъй като бебето ви ще свикне с шумни инструменти като барабани, заобикалящите звуци в ежедневието ще станат по-малко стряскащи. Например, ако сте имали ситуация с пукащ се балон в близост до бебето ви и след това реакцията е силен плач. То тогава ще забележите, че след клас по музика за бебета, детето ви ще реагира по различен начин.

4. Езиково развитие

Всяко упражнение за развитие на езика е полезно за бебетата особено чрез достъпна дейност, като правене на музика. Доказно е, че пеенето подтиква бебетата да чуят по техния малък начин, и да се опитват да копират.

Изследванията показват, че опитите за пеене – дори ако това е просто издаване на звук – е добро за мозъка на бебетата. Това дори може да им даде преимущество, след като започнат училище.

5. Емоционална регулация

Музикален клас за бебета – учат родителите да успокояват бебетата си чрез музика особено като пеят любими песни. Това помага да се създадат здравословни асоциации. Часовете по музика помагат на бебето ви да се доверят на родителя. По тизи начин родителят става ефективен в подпомагането на бебето да регулира менталното си състояние. Музиката също е важен инструмент за изразяване и саморегулация и позволява на вашето дете да осъзнае собствените си емоции. Както и да осъзнае, че състоянието му може да бъде изменено, посредством положителни тригери.

6. Музикален клас за бебета. Мозъчен тласък

Изследователи от Университета във Вашингтон са открили, че музикалните сесии помагат да се активират части от мозъка, отговорни както за музиката, така и за обработката на речта. Също така и за други важни когнитивни умения като контролиране на вниманието и забелязване на модели. Когато се разглеждат реакциите към музиката на две различни групи бебета чрез сканиране на мозъка, изследването установява, че групата, която участва в музикални дейности, показва по-силен отговор на промените в музиката отколкото групата, която играе с играчки, докато музиката просто свири като фон.

Подобно проучване на Макмастър подкрепя това, показвайки, че докато бебетата изглеждат естествено привлечени от ритми, бебетата, които посещават музикални класове, показват по-голяма отзивчивост от тези, които не го правят. Проучването казва, че наличието на музикално обучени родители, помага на бебетата да се развиват по-бързо.

7. Обвързване родител-дете

Не на последно място, животът на модерните родители е забързан, но е важно да прекарвате редовно и фокусирано време с бебето си. Така ще укрепите емоционалните връзки родител-дете. Да се ​​забавлявате, като изживявате музика заедно, е един от най-добрите начини да направите това. Вместо просто да имаме бебета, които играят и свирят на инструменти и се движат сами, в час по музика за бебета се включват и родителите.

Дори нещо толкова просто като пеенето на детето ви може да направи чудеса в изграждането на по-силна връзка, според проучване от университета в Маями. Докато изследователите откриват, че бебетата се ангажират повече с това, че им се пее вместо да слушат музика, те също така забелязват, че докато майките пеят на децата си, те имат естествената способност да коригират пеенето си, за да задържат вниманието на бебето си. В проучването се казва, че взаимното взаимодействие също води до чувство на по-голяма сила като родител, което е особено полезно за майки със следродилна депресия.

Разберете защо е хубаво да запиша детето си на балет.