Skillception

5 големи ползи от изучаването на SQL

5 големи ползи от изучаването на SQL Ако искате Вашият бизнес да успее през 2021 г., е абсолютно важно да […]

изучаване на SQL

5 големи ползи от изучаването на SQL

Ако искате Вашият бизнес да успее през 2021 г., е абсолютно важно да разберете данните си. Ето защо трябва да се запознаете с изучаването на SQL възможно най -скоро. Но има и други причини да го научите, които може да не са очевидни.

В тази статия ще ви покажeм 5 огромни ползи от изучаването на SQL!

Не се поддавайте на общия капан, анализът на данните не е грижа само за тези, които се конкурират на национално или корпоративно ниво. Всъщност всички фирми имат много данни, които могат да използват, за да подобрят потенциално работния си процес. Ползите от изучаването на SQL и други езици за анализ на данни не се проявяват само в корпоративния свят.

Помислете за всички статистически данни, които един малък семеен бизнес може да измери. Кои от техните артикули се купуват най-често? Кое време на годината е идеално за продажба на този артикул? Какви са техните комунални разходи? Има ли тенденции в продажбите, от които те могат да се възползват?

Разликата между бизнес, който се бори да свърже двата края, и този, който процъфтява в своята ниша, зависи от отговорите на подобни въпроси. Поради тази причина големите корпорации наемат множество анализатори на данни. Анализаторите на данни не само могат да записват и анализират данни, но също така могат да подредят данните, за да представят констатациите си по лесен за разбиране начин.

Анализаторите на данни обаче се нуждаят от задълбочено разбиране на целите и посоката на компанията, която ги е наела, ако искат да се възползват добре от нейните данни. Оборудвани с ценни и проницателни данни, те дори могат да действат като съветници за насоки, когато е необходимо.

Structured Query Language

И така, как анализаторите на данни работят с магията си и как обикновеният човек може да използва тази информация? За начало се нуждаете от база данни, която съхранява информацията, до която искате да получите достъп. След като е зададено, всичко, от което наистина се нуждаете, е SQL.

SQL означава Structured Query Language, език за програмиране, който се използва за управление на информация и структури от данни, съхранявани в бази данни. С SQL можете да поръчате и сортирате данните си по какъвто и да е начин.

Ако се опитвате да научите повече за Вашия бизнес или да добавите повече стойност към Вашата компания, изучаването на SQL е чудесно начало. Този език предлага много повече, отколкото си мислите.

Нека да разгледаме първите 6 предимства на изучаването на SQL.

1) Няма нужда от изследвания – вече имате цялата необходима информация.

Изследванията са скъпи. Ако искате да правите анкети или други методи за събиране на качествени данни, можете да очаквате да загубите ценно време и пари.

Едно от предимствата на SQL е, че Ви позволява да намалите ненужните разходи и да стигнете до крайната точката. Ако вече проследявате и съхранявате важни данни във Вашата база данни, някой, добре запознат с SQL, може да въвежда заявки, за да рамкира тези данни по използваем начин. Можете също така да запазвате и използвате повторно данни в бъдеще, което прави SQL изключително ефективно решение!

Освен това традиционният софтуер за електронни таблици като Excel може да проследява само едно нещо наведнъж. SQL прави всичките Ви данни достъпни на едно място. Например, SQL позволява команди за програмиране незабавно да актуализират информацията, когато е необходимо. Този вид рационализиране в анализа на данни просто не беше възможно в добрите стари времена на химикалка и хартия.

Понякога компаниите ще финансират изследователски кампании, но това може да отнеме години, за да се получат значими констатации. Със SQL правилният въпрос може да доведе до отговори, за които дори не сте знаели, че са точно пред вас. Но има много повече ползи от изучаването на SQL.

2) Ще спечелите пари

Кой не харесва парите? Според изследване на голяма компания за професионални анализи, средният анализатор на данни печели годишна заплата от над 55 000 долара. Друга такава голяма компания, оценява средния анализатор на данни на над 76 000 долара. И това дори не взема предвид увеличението на заплатите, което идва с допълнително обучение и дългогодишен опит. Анализът на данните също е портал към високодоходни работни места в области като финансово консултиране.

Ако сте собственик на бизнес, Вие също ще се възползвате от финансовите предимства на SQL: Вашата компания ще стане по-рентабилна и ще увеличи силните си страни. Благодарение на това ще видите увеличаването на печалбите си!

3) SQL и анализът на данните са търсени от много работодатели.

SQL, както всеки друг език за кодиране, кара обикновения човек да се почесва по главата в объркване. В днешната работна сила няма много хора, които имат работни познания по SQL. Много работодатели признават стойността на такова умение на днешния пазар, но дори и да не го направят, продажбата е лесна за постигане.

По-големите компании имат много данни и се конкурират на пазари с високи залози. Като такива, те отчаяно искат да се докопат до всеки, който може да им помогне да засилят играта си. Ако можете да демонстрирате владеене на език като SQL, със сигурност ще подобрите шансовете си да бъдете наети. Така че новите възможности за кариера са друг вид предимства на SQL, на които ще се радвате.

4) Това е универсален език.

Все още не сте убедени и се нуждаете от повече ползи от изучаването на SQL?

Помислете за това: SQL е едно от онези умения, които преливат в много други дисциплини. Когато работите с SQL, използвате езика на компютрите. Това в крайна сметка Ви помага да преминете към кодиране с други езици, като JavaScript, C ++, Python и много други. Всички тези езици са изключително ценни и търсени, така че изучаването на един от тях помага да се постави основата за изучаване на другите.

Всичко, което е необходимо, за да успеете с език за програмиране, е визия за това къде искате да отидете. В процеса на изучаване на SQL можете да адаптирате уменията си, за да се специализирате като разработчик, програмист, мениджър и др. Звучи нахално, но наистина няма ограничения за това какво можете да правите с SQL.

5) Няма да изчезне.

Последната точка в нашия списък с предимствата на изучаването на SQL е неговата универсалност. Историята на SQL може да бъде проследени до 70 -те години на миналия век. Това е умение, което стана синоним на начина, по който работи интернет. Разбира се, SQL може да се адаптира и да се развива с появата на нови предизвикателства в бъдеще, но със сигурност няма да изчезне.

Изучаването на SQL също Ви позволява да сте в крак с промените в технологиите. И точно това търсят компаниите: някой, който има познания и е готов да ги доведе в бъдещето.

Независимо дали искате небрежно да понаучите друг език за програмиране, да започнете кариерата си в анализа на данни или да подобрите професионалния си профил, наистина никога не е имало по -добър момент да започнете да изучавате SQL. Помнете за тези ползи от изучаването на SQL, когато търсите ново житейско предизвикателство!

Прочетете повече за 6 стъпки за успех в живота