Skillception

Онлайн счетоводство

Какво представлява? Онлайн счетоводството е модерен начин на обслужване, удобен за средния и малък бизнес. Улесняващ собствениците, спестяващ време и […]

Онлайн счетоводство

Какво представлява?

Онлайн счетоводството е модерен начин на обслужване, удобен за средния и малък бизнес. Улесняващ собствениците, спестяващ време и пари. Това е начин за получаване на счетоводни услуги чрез онлайн платформа. Така не е необходимо да наемате счетоводител или счетоводните къщи. Това обаче не влияе върху качеството на услугата, тъй като имате на разположение, квалифициране специалисти. Чрез онлайн счетоводството собственикът на  бизнес участва в процеса, но не е задължително да има познания по счетоводство, да е запознат в детайли със законодателството в тази област или да следи за новости. Платформата е отличен канал за обемен на информация и документи.

Как работи?

Достатъчно е да си направи акаунт на платформата и да си изберете абонаментен план. Необходимо е веднъж месечно да качвате приходните и разходните документи на фирмата си. Чрез акаунта си всеки потребител, собственик на бизнес може да въвежда счетоводните си документи, да прави заявления за подаване на информация до НАП, да изпраща болнични листове, назначения и освобождаване на служителите. Чрез платформата се информирате за финансовото състояние на фирмата. Също така може да поискате консултация от професионалист. Сред продуктите, които платформите предлагат са ДДС дневници и продукти за ТРЗ услуги. На разположение са продуктите за месечното осчетоводяване и годишното приключване, годишна данъчна декларация и други.

Предимства на онлайн счетоводството

На първо място това е значително по-ниската цена на услугата. В допълнение ще имате постоянен достъп до Вашите счетоводни документи през мобилния си телефон и ще сте наясно във всеки един момент за финансовото състояние на фирмените или личните финанси. Сериозен аргумент в полза на онлайн счетоводството е, че освен пари, пести и време. Тъй като няма да се налага да ходите до офиса на Вашия счетоводител, за да му занесете необходимите документи. И още, документооборотът Ви значително ще намалее, тъй като цялата информация ще се съхранява в облачна система. И не на последно място процесът при онлайн счетоводството ще бъде автоматизиран, което доста ще Ви улесни при издаването на фактури и периодичните плащания.

Прочетет повече за финансовото счетоводство.