Skillception

Пет ключови умения, за да бъдете личен треньор

Да работиш за себе си, да определяш собствените си часове и да помагаш да промениш живота си към по-добро. Като […]

личен треньор

Да работиш за себе си, да определяш собствените си часове и да помагаш да промениш живота си към по-добро. Като същевременно правиш нещо, което обичаш, означава да станеш личен треньор. Но във фитнес индустрия, какви умения са ви необходими, за да бъдете отличен личен треньор със силна, повтаряща се клиентска база? И какви курсове трябва да вземете, за да стигнете до там?

Предстои да ви отговорим на тези въпроси в следващите редове.

1. Емоционална интелигентност и съпричастност.

Първо, започваме с най-важното умение, а именно емоционална интелигентност. В момента, емоционалната интелигеност е малко известно умение. Но казано направо, това е способността да идентифицирате и управлявате както емоциите си, така и тези на другите. Отличните лични треньори демонстрират високи нива на емоционална интелигентност. Което им позволява да вдъхновяват, мотивират, насърчават и комуникират ефективно с клиентите си. Успешното разбиране на чувствата и емоциите на хората е ключово, за дългосрочният ви упсех, като личен треньор.

Един от най-важните аспекти на емоционалната интелигенстност е емоционалната емпатия. Това е способността да се поставиш на мястото на някой друг. Тази форма на съпричастност ви помага да усетите кога клиентът може да се чувства разочарован, разстроен или демотивиран. Също така, това умение също ви дава самосъзнание да осъзнаете, че само защото на вас ви е лесно да тренирате и да се храните здравословно. Като същевременно избягвате изкушението, не всеки друг го прави! Можете да използвате това умение, за да изберете подходящия момент за разговор по даден проблем. И да се опитате да насочите всички негативни емоционални мисли към положителни възможности.

Друг елемент на емоционална съпричастност е способността да разберете от какво се нуждае вашият клиент в този момент. Без значение какво се случва и независимо дали става дума за прегръдка, някаква тежка любов или няколо мъдри думи. Всичко това може да промени огромно мотивацията им!

Един отличен личен треньор ще използва своите умения за емоционална интелигентност, за да превежда клиентите си през напреженията и проблемите. Преживявани, докато работят за постигането на техните цели (както и забавлението, разбира се). По същество, ако можете да се научите да виждате с очите на клиентите си. Да слушате с техните уши и чувствате с техните сърцата, вие ще се поставите в много по-добра позиция, за да им помогнете и да ги подкрепите в тяхното тренировъчно пътуване. По този начин, вие настройвате и двамата ви за успех.

2. Комуникативни умения.

Тясно свързана с емоционалната интелигентност, комуникацията е едно от най-важните умения, които личният треньор може да притежава. Отговорен за подпомагане на хората да постигнат целите, били те за здраве или фитнес. Ако не можете да общувате ефективно с клиентите си, е малко вероятно да постигнете най-добрите резултати. Също така, без умения за комуникация вие ще се борите много повече, за да продавате услугите си. Както и да изградите здрава клиентска база.

Но добрата комуникация не се свежда само до говорене. Въпреки че по-голямата част от времето на всеки личен треньор се изразходва за даване на инструкции или съвети. Вие също трябва да се научите да слушате внимателно клиентите си и да разбирате подсъзнателни сигнали, включително езика на тялото. Добрият личен треньор ще задава много отворени въпроси и последователно ще получава обратна връзка за програмата и обучението. Включително всички пречки или проблеми. За да могат да продължат да приспособяват работата си към нуждите и напредъка на всеки клиент.

3. Мотивация.

Мотивирането на клиентите да се изтласкват физически и често психически извън техните предишни зони на комфорт, както и да им помагате да поддържат фитнес програма и здравословен начин на живот извън индивидуалните сесии, не е лесна задача за който и да е личен треньор. И това не е нещо, което може да се научи в един урок.

Най-добрите мотиватори често ще използват насърчаване в комбинация с положително мислене, за да мотивират клиентите си и да изградят увереност и решителност у тях. Заслужава да се отбележи обаче, че някои хора ще реагират по различен начин и може да се нуждаят от по-директен, откровен език и насърчение. Като личен треньор, от вас зависи да прочетете и да установите кой подход е подходящ за всеки клиент, като използвате уменията си за емоционална интелигентност.

Тъй като отговорността за вашата програма за упражнения (и хранене) е от решаващо значение за постигането на резултати, един отличен личен треньор, ще се свързва редовно с клиентите си извън сесиите, за да се увери, че те продължават да се трудят и да предложи допълнително насърчение и мотивация. Мнозина вече използват приложения, за да улеснят това, като персонализирана комуникационна платформа за фитнес.

4. Търпение.

Клиентите често бързат да постигнат видими резултати, но това означава, че тяхното търпение скоро може да се изчерпи! Естествено е клиентите ви да искат да видят резултатите възможно най-скоро, но като личен треньор е ваша отговорност да внесете известно търпение в процеса.

Подобно на историята за заека и костенурката, постепенното, устойчиво подобрение е това, към което трябва да се стремите и винаги да е на първо място. Също така е по-вероятно да доведе до формиране на устойчив навик за тренировъчната сесия. Личните треньори са майстори в управлението на очакванията и подчертават на клиентите си, че преди да могат да се изстрелят в космоса, първо трябва да изградят солидно, базово, фитнес ниво. Ивет Лалова не е станала просто от дивана в деня на европейското първенсто през 2012 г. и току така спечелва 1-во място на 100 метра спринт. Отнема време. И като популяризирате този начин на мислене (използвайки уменията си за емоционална интелигентност), това означава, че вие ​​и вашите клиенти ще бъдете много по-щастливи в дългосрочен план.

5. Технически познания.

Всичко по-горе, разбира се, трябва да бъде подкрепено от отлични технически познания. Сега не говорим за това, че сме в крак с всички най-нови фитнес прищявки. Това, за което всъщност говорим, е да имаме стабилно разбиране за основите на здравето, фитнеса и начина, по който работят телата ни. Да, трябва да следите какво се случва и да разберете какво е популярно, за да осигурите видовете обучение, което хората искат (важно е да останете свежи и актуални), но също така е вярно, че практикуването и изучаването на основните, традиционни, основни модели на движение остава най-добрият начин да помогнете на клиентите да се тонизират, да подобрят кардиото си, да станат по-кондиционирани, да натрупат мускулна маса, да изглеждат и да се чувстват по-добре и по-здрави.

Но не само забележителните лични треньори имат отлично разбиране на основите в спорта, те винаги търсят възможности за професионално развитие, за да подобрят това, което правят. Както се казва, „знанието е сила“.

И така, как да станете добър личен треньор?

За да станете изключителен личен треньор, първо трябва да преминете сертификатно обучение за фитнес инструктори, за да демонстрирате, че имате предпоставки да преминете към следващото ниво. След като придобиете сертификат за фитнес интсруктор, ще можете да вземете сертификата си от ниво 3 за лични тренировки и да започнете своята невероятна нова кариера.

Звучи добре? Защо не запишете курса си днес? Влезте в Skillception.com и изберете с кого, къде и кога да започнете.

Разберете какво е адаптивно лидерство?