Skillception

Плуване за бебета

Плуване за бебета Посещавайки часове по плуване за бебета, ще помогнете на детето си да бъде по-смело и в същото […]

Плуване за бебета

Плуване за бебета

Посещавайки часове по плуване за бебета, ще помогнете на детето си да бъде по-смело и в същото време това може да бъде много забавно. Дори малките бебета могат да ходят в басейн, но не забравяйте да следвате тези съвети, за да се грижите за тях по време на часовете.

Кога бебето ми може да започне да плува?

Бебетата могат да влизат във вода от раждането си. Те обаче не могат да регулират температурата си като възрастните, така че е много важно да се уверите, че не им става твърде студено. Бебетата също могат да получат инфекция от водата.

Затова обикновено е най-добре да изчакате, докато бебето навърши около 2 месеца, преди да го вземете да плува. Уроците по плуване за бебета обикновено започват около 6-месечна възраст.

Ако вашето бебе е по-малко от 6 месеца, уверете се, че басейнът е затоплен до около 32 ° C. Голям обществен басейн би бил твърде студен за бебе под 6 месеца.

Никога не оставяйте бебето си без надзор близо до вода.

Новородените бебета не могат да плуват. Те трябва да се учат точно както се учат да ходят. Но повечето бебета се радват да са във вода и техните рефлекси означават, че ще могат да правят примитивни удари в опит за плуване. Не е нужно да чакате, докато бебето ви бъде имунизирано, за да започне да плува.

Току-що родилите майки не трябва да плуват поне 6 седмици след раждането или докато кървенето не е спряло.

Къде може да плува моето бебе?

Най-добре е бебето да свикне с водата у дома във ваната. Не е нужно да ги слагате под водата, а просто им позволете да се насладят на плацикането (докато ги държите) и усещането за водата върху кожата им.

От около 2 месеца можете да ги заведете в отопляем басейн, но не ги дръжте във водата за повече от 10 минути в началото. Ако започнат да треперят, извадете ги и ги завийте с кърпа. Бебетата под 12 месеца не трябва да остават в басейн повече от 30 минути.

Добре е да заведете бебето си в река, езеро или море от 2-месечна възраст, но е много важно да се уверите, че не му е студено. Изберете място, където водата да е топла и чиста. Внимавайте за течения, които ви пречат да ги държите правилно. И не позволявайте на бебето да пие от водата.

Малките деца не трябва да ходят в горещи минерални извори. Спа центровете са подходящи само за деца над 16 години.

Относно уроците по плуване за бебета

Бебешките класове по плуване са предназначени да приучат бебето ви към водата, да му помогнат да научи удари за плуване и да ги научи на чувство за безопасност, и как да оцеляват във водата.

Обикновено уроците включват малка група родители и бебета, които учат чрез забавни занимания и игра.

Можете да намерите класове по плуване за бебета във вашия район, като попитате в местния басейн или проверете на skillception.com

Плувни дрехи за бебета

Преди да вземете бебето да плува, ще ви трябва:

•  пелени за плуване (вземете малко резервни);

•  хавлия;

• постелка за подмяна на пелените и дрехите:

• чанта за пелени и дрехи;

• лека закуска или бутилка за след това.

Ако плувате навън, уверете се, че бебето ви е защитено от слънцето с дрехи, които блокират ултравиолетовата светлина.

Мерки за безопасност

Има много рискове за бебета и малки деца около водата. Бебетата могат да се удавят само в 5 см вода. За да бъдат в безопасност, никога, ама никога не оставяйте малките деца без надзор близо до вода. Добре е да научите реанимация за бебета, преди да ги заведете на плуване. Можете да научите това, като направите курс за първа помощ.

Ако имате басейн или спа е важно да се уверите, че те са оградени според необходимите стандарти.

Също така е важно да бъдете внимателни, когато използвате плаващи устройства като пояси. Те могат да накарат бебето да се преобърне, така че главата им да мине под водата.

Бебетата могат да се разболеят от бактерии или вируси от вода, която не е била третирана правилно. Опитайте се да не им позволявате да поглъщат вода, използвайте пелени за плуване и не ги карайте да плуват, ако имат диария.

Кога децата трябва да започнат уроци по плуване

Въпреки че уроците по плуване не пречат на дете (или възрастен) да се удави, за всяко дете е важно да знае уменията за оцеляване във водата, както и как да плува. Но ако сте като повечето родители, може би се чудите на каква възраст децата ви трябва да започнат уроци по плуване. Ето ръководство по плуване за деца, разделено по възраст, включително какво да търсите и какво да очаквате.

Уроци по плуване за бебета

Водните програми за бебета са популярни както за родителите, така и за децата. Те са добър начин да запознаете бебето си с водата, докато се занимавате със забавна дейност.

Американската академия по педиатрия (AAP) обаче не препоръчва реални уроци по плуване за бебета на възраст под 1 година, тъй като те не са развили дихателните умения, необходими за плуване.

Освен това няма доказателства, които да показват, че класовете по плуване на бебета ще намалят риска от удавяне. Нищо не може да замести необходимостта от родителски надзор около водата. Въпреки това AAP препоръчва класове, които ангажират дуета родител-дете във водни игри, позволявайки на бебетата да се приспособят към това да са във водата.

Когато търсите клас за вас и вашето бебе, потърсете програми, в които работят инструктори, които са сертифицирани чрез червен кръст както като спасител, така и при даване на първа помощ/ реанимация. Ето някои други неща, които трябва да търсите в програмата по плуване за бебета:

• Изисква ли се родителите да са в басейна по време на урока по плуване за бебета;

• Хубаво е класът по плуване да е малък – в идеалния случай с не повече от 10 бебета;

• Курсът включва ли създаване на атмосфера с ниско налягане, при което бебетата не са принуждавани или насърчавани да потапят главите си под вода, ако се страхуват или се колебаят;

• Поддържа ли се басейнът чист и с подходяща температура;

• Курсът позволява ли ви да наблюдавате урока на бебето, за да видите дали стилът на преподаване отговаря на вашите нужди. Също така, за да видите дали изглежда като нещо, на което вие и вашето бебе ще се радвате.

Уроци по плуване за малки деца

Що се отнася до малки деца, то се препоръчват уроци по плуване за деца на възраст между 1 и 4 години. Всъщност някои проучвания са установили, че уроците по плуване могат да намалят процента на удавяне сред децата, включително малки деца и деца в предучилищна възраст.

Тези резултати до голяма степен могат да се дължат на уменията за безопасност във водата, които малките деца усвояват. Въпреки това при бебетата, ранните уроци по плуване не са заместител на наблюдението и безопасността във водата от възрастни.

Всъщност AAP отбелязва, че удавянето е водеща причина за неволно нараняване и смърт в педиатричната възрастова група, и че процентите на удавяне са най-високи сред децата на възраст от 12 до 36 месеца. Независимо дали започвате на 2, 4 или 6 години, детето ви в крайна сметка трябва да се научи да плува.

Подобно на часовете по плуване за бебета, класовете за деца под 4 години трябва да включват както родители, така и деца. Така че децата да усвоят добри навици за безопасност във водата. Тези класове също са от съществено значение за изграждането на умения за готовност за плуване. Въпреки че много деца не са готови в развитието си да плуват, това се случва чак след четвъртия им рожден ден.

Мнението на родителите

Някои родители вярват, че трябва да започнат уроци по плуване по-рано, за да са сигурни, че децата им ще се научат да плуват бързо. Но по-старо проучване за готовността на децата за усвояването на плуването напред, чрез загребване, показва, че независимо дали децата са започнали уроци на 2, 3 или 4-годишна възраст, те са се научили да плуват добре на приблизително същата средна възраст от 5 и половина години.

Така че, ако детето ви изглежда незаинтересовано да се научи да плува, може да искате да се придържате към играта във вода. Както и да започнете официални уроци, когато е малко по-голямо. Ако се опитате да принудите детето си да плува преди да е готово, вероятно ще се превърне в разочароващо преживяване и за двама ви.

Уроци по плуване за деца

В развитието си повечето деца са готови за официални уроци по плуване, когато са на около 4 години. Това означава, че могат да координират движенията си, за да използавт ръцете си за плуване и да ритат с краката си. Нещо повече, отново AAP подчертава, че уроците по плуване са от съществено значение за всички деца на възраст над 4 години.

Когато записвате детето си на уроци по плуване, уверете се, че програмата има сертифицирани инструктори за безопасност. Също така е полезно да намерите прогресивна програма, която позволява на детето ви да премине на ново ниво всеки път, когато усвои ново умение. Ако е възможно, наблюдавайте първо урок или два, преди да поемете ангажимент.

Най-добрите програми по плуване осигуряват комбинация от инструкции и игри, които не само учат децата на жизненоважни умения, но и им е забавно да участват.

Да се ​​научиш да плуваш е основно житейско умение, към което трябва да се ангажираш. А вие искате да гарантирате, че детето ви владее това житейско умение.

Освен това плуването е отличен начин за упражнения и често се превръща в спорт за през целия живот. Дори когато хората остаряват. Ако детето ви наистина обича да плува, можете да помислите да се присъедините към плувен клуб или състезателен отбор по плуване във вашия район.

Безопасност на плувния басейн

Когато става въпрос за плуване, плаж и други водни дейности, имайте предвид винаги безопасността. Не забравяйте, че уроците по плуване не дават гаранция на никого. Нито на деца нито на възрастни. И имайте предвид, че децата винаги трябва да бъдат наблюдавани във водата независимо дали знаят как да плуват или не. Дори при наличието на плаващи или спасителни жилетки трябва да се научите да практикувате бърза реакция, при спешни ситуации.

Ако имате басейн, най-важният слой за защита срещу удавяне е сигурната ограда. Тя трябва да обгражда басейна и от четирите страни. Да е висока поне 1.2 метра и напълно да изолира басейна от къщата и двора. Всъщност, умението да използвате ограждението на басейна е от основно значение при превенцията на удавяне. Както на вас, така и на вашето дете.

Също така трябва да вземете други предпазни мерки. Включително да инструктирате детегледачките за опасностите в басейна. Както и да им покажете как да използват защитни устройства. Когато провеждате социално събиране около басейна, накарайте възрастните да се редуват като посветен наблюдател. За да сте сигурни, че децата винаги са наблюдавани. Когато детето изведнъж изчезне, първо проверете басейна.

Научете CPR (кардиопулмонална реанимация) и се уверете, че всички членове на семейството го правят. Не позволявайте на вашия басейн да привлича деца, когато не се използва и премахвайте играчките в и около басейна. Уверете се, че преградата на вратата или басейна никога не е отворена. Прилагайки тези предпазни мерки, трябва да можете да създадете безопасна среда.

Повече информация за музикален клас за бебета.

Често задавани въпроси

Коя е най-добрата възраст за децата да започнат да плуват?Отговор: До своя 4-ти рожден ден повечето деца са готови за уроци по плуване. На тази възраст те обикновено могат да усвоят основни умения за оцеляване във водата като плаване, стъпване по вода и достигане до изходна точка. На 5 или 6 години повечето деца в уроците по плуване могат да овладеят и плуването чрез загребване.
Какво оборудване ми трябва за плуване?Отговор: • Бански. Ще ви трябват бански, освен ако не планирате детето да плува голо!
• Очила за плуване.
• Шапки за къпане.
• Кикбордове.
• Плувки.
• Макарон за плуване.
• Ръкавици, ако уроците включват загребвания с гребла.
Как мога да подобря плуването на детето си?Отговор: Имаме 5 съвета, които можем да споделим с вас, които могат да помогнат за увеличаване на скоростта на учебния цикъл на вашето дете и да ги накара да се насладят на плуването, по-скоро.
1. Подкрепяйте детето и бъдете с него, по време на уроците.
2. Практика, практика, практика.
3. Поставете цели, за да постигнете цели.
4. Никога не обезсърчавайте детето!
5. Плувайте през цялото време на уроците.
Защо плуването е толкова важно?Отговор: Плуването е добра всестранна дейност, тъй като: поддържа сърдечния ритъм и премахва част от стреса на тялото. Изгражда издръжливост, мускулна сила и сърдечно-съдовото здраве. Помага да се поддържа здравословно тегло, здраво сърце и бели дробове.
Прекалено много плуване, лошо ли е?Отговор: Можете ли да плувате всеки ден? Отговорът е, да! Едно от основните предимства на плуването за фитнес е, че то има ниско въздействие върху тялото ви. За разлика от бягането или други наземни физически дейности, плуването не натоварва толкова много ставите и мускулите ви.